"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sester soovib autode registreerimislõivu tõusu edasi lükata (0)
12. detsember 2016
Scanpix

Rahandusminister Sven Sester on teinud riigikogu rahanduskomisjonile ettepaneku võtta maksumuudatuste niinimetatud kobareelnõust välja autode registreerimislõivu muudatusettepanekud.

“Allkirjastasin pöördumise teha rahanduskomisjonile ettepanek autode registreerimislõivu muudatusettepanekud maksupaketist välja võtta ja tulla teemaga tagasi aasta alguses. AMTEL, Kindlustusseltside Liit ja mitmed teised partnerid on andnud häid sisendeid seaduseelnõusse. KW või CO2. Vanad autod versus uued autod. Arutame rahulikult läbi. Valitsus ei pea häbenema oma varasemate otsuste üle vaatamist, kui väljundiks on parem tulemus,” kirjutas Sester sotsiaalmeedias, vahendas BNS.

Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra kirjutas sotsiaalmeedias, et energiaklassi põhine automaks on mõistlik ja vajalik idee, kuid selle rakendamise esialgne kava on tema sõnul rutakas. “Eestimaa Looduse Fond tegi koalitsioonilepingusse ettepaneku kehtestada sõiduki energiaklassi põhine automaks, et edendada säästvamaid ja jätkusuutlikumaid transpordiviise. Idee on mõistlik ja vajalik. Aga tänane esialgne väljatöötatud kava on rutakas,” kirjutas ta.

“Keskkonnakomisjoni esimehena toetan, et uute autode ja autode esmaregistreerimise puhul tuleb maksudega suunata elanikke loodussõbralike sõidukite suunas. Seega tuleb hetkel võtta aeg maha ja näidata uut poliitilist kultuuri ning lükata antud küsimus edasi. Teha korralik analüüs ja siis lähtuda juba keskkonna aspektidest,” lisas Vakra.

BNS kirjutas detsembri alguses, et riik hakkab sõidukite registreerimistasu koguma võimalusel süsinikdioksiidi heitmenäitajatelt, samas kui vanematelt autodelt arvestab riik tasu mootori võimsuse baasil.

“Mootorsõidukite registreerimise tasu tuleb kõikidele sõidukitele, välja arvatud enam kui 3500 kilogrammise massiga veokid, bussid ja traktorid,” rääkis rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov pressibriifingul.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.