"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
FOTOD JA VIDEO! Tallinna abilinnapead käisid Toidupangas abiks jõulupakke pakkimas (1)
15. detsember 2016
Svetlana Aleksejeva

"Peaaegu 700 tonni kaupa, mis on aasta jooksul jagatud, on väga suur number. Me oleme iga aasta Toidupanka toetanud ja järgmise aasta eelarves on selleks eraldatud ka 43 000 eurot," ütles Pealinnale linnapea ametis abilinnapea Taavi Aas.

Vaata galeriid (45)

Taavi Aas ütles, et kui mõelda nende toidukoguste peale, mis Toidupanga majast läbi käivad, ja puudustkannatavate inimesteni jõuavad, on näha, et Toidupangas tehakse tohutud tööd. “Peaaegu 700 tonni kaupa, mis on aasta jooksul jagatud, on väga suur number. Me oleme iga aasta Toidupanka toetanud ja järgmise aasta eelarves on 43 000 eurot Toidupanga toetamiseks. Täna oli juttu, et Toidupank hakkab oma ruumidest välja kolima järgmisel aastal ja kindlasti Tallinn mõtleb selle peale, kuidas Toidupanka aidata, et nad saaksid endale uued ruumid,” ütles Aas.

“Tallinna linnavalitsusest oli suur abi, sest enne jõule peame pakkima väga palju jõulupakke. Abi on alati teretulnud. Üle Eesti on iga nädal umbes 9 000 inimest, kes Toidupangalt abi saavad, 4000 neist Tallinnast,” ütles Toidupanga hollandlasest eestvedaja Piet Boerefijn.
Boerefijni hinnangul  tuleb inimesi, kes vajavad Toidupanga abi kindlasti juurde, sest hinnad pidevalt kasvavad. “Palgatõusu on ka näha, aga paljud inimesed saavad miinimumpalka ja nende jaoks on elu väga raske. Tallinna linnast me ootame abi uue ruumiga, meil oleks vaja midagi suuremat – 600-1000 ruutmeetrit,” ütles Boerefijn.


Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on kottide pakkimine  päris raske töö. “Neid asju on päris palju koti sees ja ma arvan, et nad toovad rõõmu neile, kes neid saab. Täna me kuulasime kõik Toidupanga mured ära, nad soovivad siit ära kolida ja uut ruumi on neile kindlasti vaja. Kuna 1000 ruutmeetrit väga lihtne leida ei ole, proovib linn ikkagi aidata. Tallinn abistab Toidupanka järgmisel aastal 43 000 euroga, riik aga vaid nelja tuhandega. Ma usun, et see koostöö Toidupangaga jätkub, sest tundub, et seda abi on vaja. On näha, et Eestis on väga palju inimesi, kes kannatavad puudust ja vajavad seda toiduabi,” ütles Klandorf. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
15. dets. 2016 15:36
Tore, et praegu valimiste periood ei ole. Muidu saaksite sama süüdistuse nagu Savisaar. Ja kes siis meie armsat pealinna juhib?