"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Alkoholi maaletooja käive kasvas mullu 8 protsenti (0)
23. detsember 2016
Scanpix

Veini ja kange alkoholi maaletooja Pernod Ricard Estonia OÜ käive oli möödunud majandusaastal ligi 19,9 miljonit eurot, mis on 8 protsenti enam kui aasta varem.

Hulgimüügifirma kasum vähenes aga enam kui kaks korda 234 115 eurole. Enim mõjutas ettevõtte möödunud majandusaasta müüki 1. veebruaril toimunud 15 protsendiline alkoholi aktsiisitõus. Selle tõttu vähenes müük Eestis ning tõusis eestlaste poolt Lätist ostetud alkohollikogus, kirjutab juhatus aruandes, vahendas BNS.

“Toimus piirikaubanduse aktiveerumine Eesti-Läti piiril ning see on siiani tõusulainel, sest ka suured ettevõtted nagu Aldar ja Tallink on oma ärisid just odavama aktsiisi tõttu suunanud Läti poole,” märgib juhatus.

Ettevõttes töötas mullu 24 inimest. Pernod Ricard Estonia majandusaasta algas 2015. aasta 1. juulil ja lõppes tänavu 30. juunil.

Pernod Ricard Estonia OÜ tooteportfelli kuuluvad 15 põhibrändi nagu Ricard, Ballantine’s, Chivas Regal, Kahlua, Malibu, Beefeater, Havana Club, ABSOLUT, Jameson, Martell, The Glenlivet, Jacob’s Creek, Brancott, Mumm ning Perrier-Jouet ning ligi 50 Pernod Ricard grupile ja teistele agentuuridele kuuluvat toodet.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.