"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hotellide aastavahetuse täituvus vindub mullusel tasemel (0)
28. detsember 2016
Scanpix

Tallinna hotellid vaevlevad endiselt vene turistide puuduse käes, kuid tänu soomlastele ja kodumaistele turistidele peaks tänavu aastavahetusel majutusasutuste täituvus jääma vähemalt eelmise aasta tasemele, oodatakse ka paariprotsendilist tõusu.

Möödunud aastal tabas Eesti majutusasutusi järsk langus, kui vene turistide arv kukkus ligi 40 protsenti. Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuhi Maarika Liivamägi sõnul ei ole tänavu olulist taastumist näha, esimese 10 kuuga tõusis venemaalt pärit turistide arv vaid 2,1 protsenti, Tallinnas oli see veidi kõrgem ehk 3,7 protsenti, vahendas Postimees.

Aastavahetusel, mil traditsiooniliselt vene turistid on armastanud Tallinnas puhkamas käia, peaks hotellide täituvus samuti eelmise aasta tasemele jääma. “Hotellidega suheldes võib öelda, et pigem tuleb aastavahetus nagu eelmine aasta, võib olla natukene parem. Ka ööbimise pikkuse ja hinna osas mingeid olulisi muutusi ei prognoosita,” ütles Liivamägi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.