"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lavrov: Vene ametkonnad tahavad välja saata 35 USA diplomaati (0)
30. detsember 2016
Scanpix

Vene välisministeerium ja teised ametkonnad tegid president Vladimir Putinile ettepaneku visata riigist välja 35 USA diplomaati vastusammuna Valge Maja kehtestatud sanktsioonidele, ütles välisminister Sergei Lavrov reedel.

“Vastastikkus on rahvusvahelise õiguse diplomaatiline seadus. Seetõttu tegi Vene välisministeerium koos kolleegidega teistest ametitest ettepaneku, et Vene president võiks kuulutada “persona non grataks” 31 töötajat USA suursaatkonnas Moskvas ja neli diplomaati Peterburis asuvast USA peakonsulaadist,” ütles Lavrov Interfaxile saadetud teates.

Lisaks “tehti ettepanek keelata ameeriklastel Serebrjannõi Bori suvila ja Dorožnaja tänava lao kasutamine. Loodetavasti kaalutakse neid meetmeid kõige operatiivsemas korras”, ütles Lavrov.

USA president Barack Obama kehtestas neljapäeval sanktsioonid Vene ametiisikutele ja luureteenistustele seoses sekkumisega Ühendriikide presidendivalimistesse.

USA välisministeerium saatis riigist välja 35 diplomaati, kes töötasid suursaatkonnas Washingtonis ja konsulaadis San Franciscos, andes neile 72 tundi riigist lahkumiseks. Diplomaadid kuulutati “persona non grataks” tegevuse eest, mis ei vasta nende diplomaadistaatusele.

Suleti ka kaks Venemaale kuuluvat kinnisvara – üks New Yorgis Long Islandil ja kuni 40 peret mahutav toretsev jõeäärne kompleks Marylandis, kus armastasid puhata Vene diplomaadid, ent mida USA andmeil kasutati ka luureotstarbel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.