"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rõivamüüjad: väike turg ei lase odavamalt müüa (1)
06. jaanuar 2017
Scanpix

Kohalike rõivamüüjate sõnul on Eestis jalatsid ja riided kallid eelkõige seetõttu, et turg on väike, mis ajab poodide kulud kõrgeks.

Eesti suurima rõivamüüja LPP Retail Estonia OÜ juht Tarmo Põiklik ütles, et üliväikse turu tõttu on paljud madalama hinnaklassiga kaubamärgid Eestis veel esindamata ja see kajastub ka Eurostati statistikas, vahendas Delfi.

Eurostati 2015. aasta andmetest selgub, et kui Eesti keskmine hinnatase on enam kui veerandi võrra Euroopa keskmisest madalam, siis just rõivakaubad ja jalatsid maksavad rohkem kui mujal. Samas LPP kaubamärkide nagu Reserved, Cropp, House, Mohito ning Sinsay toodete müügihinnad on kõikides Euroopa Liidu riikides samad.

Lisaks teeb väike turg kaupade turustamise kallimaks ja samal ajal vähendab kaubanduspinna efektiivsust. “Klientide ja müüdud toodete hulk on sedavõrd väikesed, et iga müüdud toode peab ettevõtjale kulud katma ja ka marginaali teenima,” ütles Baltika müügi- ja turundusdirektor Kristel Sooaru.


Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

W.
7. jaan. 2017 17:08
Meestele pakutav on igav ja üksluine.