"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Sõpruskond avastas kogemata Itaalia Stonehenge'i (1)
10. jaanuar 2017
Scanpix/ Stonehenge

Amatöörarheoloogide seltskond avastas Sitsiilias Teise maailmasõja punkreid kaardistades hoopis iidse Inglismaal asuva Stonehenge'i sarnase kivirajatise. Ekspertide hinnangul on kivirajatis päikesekell, mille vanus ulatub 6000 ja 3000 aasta taha enne meie ajaarvamist.

Noorte seltskonna avastuse ajaloolist väärtust on kinnitanud ka eksperdid, kes on seda nimetanud tähtsaks leiuks, mis aitab eelajaloolisi aegu mõista. Amatöörarheoloogidest sõbrad kaardistasid avastuse tegemise ajal Sitsiilias Teise maailmasõja punkreid, kirjutab The Independent.

Ekspertide hinnangul on kivirajatis päikesekell, mille vanus ulatub 6000 ja 3000 aasta taha enne meie ajaarvamist. Kasutades GPS drooni, kaameraid ja kompassi, tegid eksperdid kindlaks ka selle, et kell on tänapäevani töökorras, suutes õigesti ära määrata aastaaegade kestvust.

Kivirajatist on võrreldud Stonehenge’iga, mis on Inglismaa üks tähtsamaid ajaloolisi rajatisi ning mille vanus ulatub 3000 aasta taha e.m.a..

Arheoloogide sõnul võib avastatud päikesekell olla vaid algus ning alalt võib leida ka teisi ajalooliselt tähtsaid aardeid.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

jõul ehk võitmatu päike
12. jaan. 2017 22:09
Paganad ja druiidid tähistasid talvist päikeseseisu ja pööripäeva Inglismaal, Stonehenges. https://russian.rt.com/foto/343726-stounhendj-prazdnik-foto