"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kohus peatas taas Tootsi Suursoo Eesti Energiale eraldamise (0)
20. jaanuar 2017
Foto: Scanpix

Tallinna halduskohus peatas neljapäevase otsusega esialgse õiguskaitse korras taas Tootsi Suursoo tuulepargi kinnistu ilma enampakkumiseta Eesti Energiale eraldamise, valitsuse korraldus on peatatud kuni menetluse lõpuni.

Kohus otsustas 21. detsembril peatada korralduse täitmine esialgse õiguskaitse korras 30 päevaks. Siis taotles valitsuse korralduse tühistamist seitse kaebajat. Neljapäeval liiis kohus asjaga ka Eesti Elekter AS-i samasisulise kaebuse, vahendas BNS Postimeest.

“Kuna kohus liitis kõik kaebused ühte, siis tegi ta põhjendatud õiguskaitse taotluse uuesti ja peatas selle korralduse kehtivuse,” ütles Tallinna halduskohtu pressiesindaja lehele. Korraldus on peatatud kuni menetluse lõpuni. Peatamist saab 15 päeva jooksul kaevata ringkonnakohtusse.

Samuti otsustas kohus neljapäeval pikendada asjas seisukohtade esitamise tähtaega ning andis pooltele aega 9. veebruarini.

Kohtu poole on pöördunud AS Rasiner, Hans Teiv, viis Nelja Energia grupiga seotud ettevõtet ning Eesti Elekter AS. Raisner on varem teatanud, et ettevõtte hinnangul on valitsuse korraldus vastuolus riigivaraseadusega, mis kohustab valitsust riigivara käsutamisel tegutsema ausalt, läbipaistvalt ja kontrollitavalt.

Valitsus otsustas 8. detsembri istungil kinnitada Eesti Energia aktsiakapitali suurendamise ja ettevõttele Pärnu maakonnas Vändra vallas Metsaküla külas asuva hinnanguliselt 4,1 miljonit maksva Tootsi Suursoo kinnistu üleandmise; kinnistule kavandab ettevõte Tootsi tuulepargi rajamist.

Kinnistule plaanib Eesti Energia rajada 2020. aastaks hinnanguliselt mitusada miljonit eurot maksva ja umbes 150-megavatise võimsusega tuulepargi. AS Eesti Energia kavandatav Tootsi tuulepark moodustab tuuletehnoloogia liidu hinnangul 54 protsenti kogu Eestis kavandatud tuuleparkide mahust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.