"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Radissoni hotellis tegutseb ilusalongi varjus laenuvabrik (0)
20. jaanuar 2017
Scanpix

 Tallinnas Radissoni hotellis asuv Delavue ilusalong pakub naistele tasuta protseduure, kus neil "avastatakse" hirmutav nahaprobleem, mida ravitakse samas mitme tuhande euro eest ja selle tarvis saab salongist ka laenu võtta,

Salongis on laenuhaldur, kes vormistab kiiresti lepingu, mille aastaintress on 20 protsenti, vahendas BNS Eesti Päevalehte.

Kosmeetik Jekaterina sõnul on ettevõtte sihtgrupp 40-70-aastased kliendid. Firma asutasid 2015. aasta lõpus Georgii Sichinava ja Semen Rodionov. Ettevõte hakkas töötajaid palkama mullu kevadel ja kuigi äriregistris on tegevusalaks märgitud iluteenused, palgati kohe ka laenukonsultante.

Töötukassa vahendusel otsiti mullu mais kahte inimest klienditeenindaja-laenuhalduri ametikohale, mille tööülesanded on järelmaksu vormistamine ja klienditeenindus. Salong alustas tööd ja peagi ilmusid veebifoorumitesse kaebused, et tasuta näohooldusele järgneb kohe müügitöö: edasiste protseduuride jaoks tuleks võtta 1700-5000 eurot laenu.

Delavue ei ole veel esitanud ühtegi majandusaasta aruannet, kuid äriplaan ilmselt töötab, sest mullu viimases kvartalis on ettevõte maksnud üksnes tööjõumakse ligi 80 000 eurot.

Ajakirjandusliku eksperimendi korras salongi külastanud ajakirjanikul “avastati” haigus ja pakuti kohe ka laenu ja ravi. Samas selgus, et salongis pole isegi protseduure määravat arsti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.