"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vene ekspert: Trumpi ja Putini kokkuleppe tõenäosus on suur (1)
22. jaanuar 2017
Scanpix

Valeri Soloveil on Venemaal kõige täpsemaid ennustusi tegeva eksperdi maine. Vene meedias on seetõttu tituleeritud teda Nostradamuseks. Solovei nendib, et kui 2016. aasta novembris oli Ameerika ja Venemaa kokkuleppe sündimise tõenäosus 30:70 kokkuleppe sündimise kahjuks, siis praegu pigem vastupidi.

Soloveili sõnul on tõenäosus, et Trumpi-Putini diil sünnib, suur. 

“Novembris, kui Trump presidendiks valiti, arutasin seda võimalust tuttavatega Ameerika välisministeeriumist. Siis oleks kokkuleppe sündimise tõenäosus olnud 30:70, praegu on vastupidi: 70 protsenti tõenäosust, et kokkulepe tuleb, ja 30, et ei tule. Seejuures on ebaselge kokkuleppe sisu, ulatus ja ajalised piirid,” ütles Soloveil, vahendas Postimees.

Ameerikas aga on Soloveili sõnul kokkuleppele Venemaaga väga tugev vastupanu, nii demokraatide kui ka vabariiklaste poolelt ja Ameerikas on väga tugev Venemaa-vastane parteiülene konsensus, mitte üksnes ladvikus, vaid ka olulisemates ühiskonnakihtides.

Suhete parandamine tooks kasu ka Ameerikale.

“Peale selle oleksid ameeriklased huvitatud, et Venemaa vaataks üle suhted Iraaniga ning aitaks Hiinat tagasi hoida. Seda viimast Venemaa ei tee, see on välistatud, kuid Venemaa ja USA vahel võib ju sündida Hiinat puudutav kokkulepe, kuid sellest on praegu vara rääkida,” selgitas Soloveil.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

hassiid
22. jaan. 2017 12:34
http://new.euro-med.dk/category/english Ka sellest, et Putin ja Trump on vennad Chabad Lubavitch´is.