"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
EKRE: Mereväe kõrged ohvitserid oleks pidanud ametist lahkuma (0)
24. jaanuar 2017
Scanpix

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon ei jäänud kaitseminister Margus Tsahkna mereväes olnud salakaubaveo kohta antud vastustega rahule ja leiab, et mereväe kõrged ohvitserid oleks pidanud kaitsejõududest lahkuma.

“Mereväe kõrged ohvitserid oleks pidanud kaitsejõududest lahkuma, mitte struktuuri pidi edasi liikuma, samuti oleks tulnud läbi viia korralik juurdlus, mis tagantjärgi pole kahjuks enam võimalik,” ütles EKRE esimees Mart Helme pressiesindaja teatel. Ta lisas, et vääritute ohvitseride tegevus kaitsejõududes tuleb peatada.

Tsahkna vastas esmaspäeval EKRE fraktsiooni arupärimisele seoses miinijahtijal Sakala aset leidnud salakaubaveoga ja korralagedusega Eesti mereväes.

“Vastustest jäi kõlama mõte, et juhtugu kaitsejõududes mida tahes, me ei tohiks sellest kõva häälega rääkida,” ütles Helme. “Tsahkna arvates on kaitsevägi on justkui püha lehm, kellele tsiviilkontroll ja parlament ei tohi tülikaid küsimusi esitada.”

Helme sõnul on miinijahtijal toimunu tsiviilkontrolliga ühiskonnas lubamatu. “Kaitsevägi peaks olema pigem eeskujuks kõikidele teistele riigi struktuuridele ja kogu rahvale, mitte tegelema salakaubaveo või muu sellisega. Asjade kinnimätsimine ei tee au ei riigile ega kaitsejõududele tervikuna,” märkis Helme.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.