"Tallinn on vinge koht, sest siin katsetatakse paljusid asju."

Jenni Partanen, Tallinna tehnikaülikooli tulevikulinna professor
Turismiettevõtjad: metsapoliitika ei arvesta turismi vajadustega (0)
26. jaanuar 2017
Scanpix

"Üha suurenev metsade raiumine on vastuolus Eesti poolt rahvusvaheliselt kujundatud kuvandiga puutumatust loodusest ja kaitstud metsadest. Teoreetiliselt on metsadest kaitse all 26 protsenti, tegelikkuses aga toimuvad rahvusparkides igapäevased raietööd," seisab pöördumises.

Praegune Eesti metsapoliitika ja metsade majandamise praktika ei arvesta piisavalt turismisektori vajadustega, leiavad turismiettevõtted ja organisatsioonid riigikogu keskkonnakomisjonile ja keskkonnaministrile kolmapäeval saadetud avalikus pöördumises metsade säästva majandamise kohta, vahendas BNS.

“Üha suurenev metsade raiumine on vastuolus Eesti poolt rahvusvaheliselt kujundatud kuvandiga puutumatust loodusest ja kaitstud metsadest. Teoreetiliselt on metsadest kaitse all 26 protsenti, tegelikkuses aga toimuvad rahvusparkides igapäevased raietööd. Selline vastuolu on negatiivse mõjuga Eesti turismiettevõtetele ning kaudselt kogu Eesti majandusele ja mainele,” seisab pöördumises.

Ettevõtjad toovad esile, et turismisektor on Eesti majanduse üks nurgakividest, SKP on samas suurusjärgus nagu metsatööstussektoril. Eestit külastavate välisturistide arv tõuseb järjepidevalt. “Mets on väga oluline Eesti turismiväärtus ja turismimajanduslik ressurss. Paraku ei ole turismisektori esindajaid kaasatud metsade majandamist suunavate otsuste tegemisse,” leiavad ettevõtjad.

Nad panevad ette hoida kaitsealade metsad looduslikud ja teenida seeläbi pikaajalist majanduslikku tulu turismist; arvestada metsanduspoliitika kujundamisel turismisektori huvidega ja viia vastavad muudatused sisse seadusandlusesse; kaasata turismisektori esindajad Eesti metsanduspoliitikat kujundavatasse institutsioonidesse.

Pöördumisele kirjutasid alla Eesti Loodusturismiettevõtete Ühendus Eesti Maaturism, MTÜ Eesti Spaaliit, Lääne-Eesti Turism MTÜ, Põhja-Eesti Turism SA, Lõuna-Eesti Turism SA, Valgamaa Arenguagentuur SA, Võrumaa Arenguagentuur SA, Põlvamaa Arenduskeskus SA, Viljandimaa Arenduskeskus SA, Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus SA, Läänemaa Turism MTÜ, Viljandimaa Turism MTÜ, Tartumaa Turism SA, Koostöövõrgustik Ehedad Elamused Lahemaal MTÜ, Soomaa Turism MTÜ, Peipsimaa Turism MTÜ, Setomaa Turism MTÜ, Kumari Reisid OÜ / Estonian Nature Tours, Reimann Reisid OÜ, 360 kraadi OÜ, Loodusturism OÜ, Matkajuht OÜ, Viitong Reisid OÜ / Pärandimatkad, Estonian Nature OÜ, Urban Pirate OÜ, Naturumi OÜ, Kaks hunti OÜ, Natourest OÜ, Viis Aastaaega OÜ ning Teadlikud Elamused MTU.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.