"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Rae Kunsti Platsil näeb Juss Piho kunsti (0)
30. jaanuar 2017
Scanpix

Kolmapäeval 1. veebruaril toimub Rae Kultuurikeskuses kunstipäev. Kell 19 avatakse Rae Kunsti Platsi galeriis kunstnik Juss Piho maalide näitus "Departures". 

Avamisele järgneb aruteluõhtu “Kaasaegse kunsti paradoksid” koos kunstnik Janno Bergmanniga.

Vabakutseline illustraator ja maalikunstnik Juss Piho astus kunstipildile osaledes kaheksakümnendate lõpul grupinäitustel. Hiljem keskendus ta regulaarsetele isikunäitustele, millest kaugemad on toimunud Iirimaal Dublinis ja Venemaal Moskvas. Omapärase joonega Piho on võitnud raamatuillustratsiooni auhinna aastatel 1999, 2000, 2001, 2002 ja 2003 ning mitmeid preemiaid rahvusvahelistel illustratsiooninäitustel ja kodumaistel konkurssidel. Tema töid leiab kunstikogudest üle maailma.

Näituse avamisele järgneva aruteluõhtu külaline on aga Janno Bergmann, Pärnu kunagise kunstikooli Academia Non Grata nime väljamõtleja ning rahvusvahelise haardega kuraator. Eriti tihedad on tema sidemed Venemaa julgemate kunstnikega. Peale kunsti vahendamise ida ja lääne vahel on Bergmann muuhulgas töötanud vene avangradiklassiku Ilja Kabakovi assistendina.

Sügisel 2016 avatud Rae Kunsti Plats on üks vähestest galeriidest, mis maksab kunstnikele honorari. On püstitanud eesmärk jõuda tänavu honorari suurusega Eesti miinimumpalgani. Lisaks katab galerii teoste transpordi-, reklaami- ja banketikulud. Näitus jääb avatuks märtsi alguseni.
Üritused on tasuta, toetajaks Eesti Kultuurkapital.
Manuses foto mida võib kasutada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.