"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tule Tammsaare sünnipäevale! (0)
30. jaanuar 2017
Scanpix

Täna tähistab Tallinna kirjanduskeskus Tammsaare muuseumis (Koidula 12a) kirjaniku 139. sünniaastapäeva.

Piduliku päeva puhul on külastajate jaoks välja pandud haruldane nukuserviis ning kuulutatakse välja „Tõe ja õiguse“ illustratsioonivõistluse võitja.

“Osa Tammsaare tütre Riita nukuserviisist jõudis meie kogusse just selle aasta alguses läbi suure juhuse,” ütles Tallinna Kirjanduskeskuse juht Maarja Vaino. “See on seda väärtuslikum, et Tammsaare laste mänguasjadest ei ole midagi muud säilinud.”

Lisaks serviisile on külastajatele välja pandud ka valik “Tõe ja õiguse” illustratsioonivõistlusel osalenud töid. Võistlus kuulutati välja eelmise aasta alguses ning konkursile oodati illustratsioone “Tõe ja õiguse” I osa tegelaskujudest, keskendudes karakterite tabamisele tänapäevases visuaalkeeles.

“Võime lugeda võistluse kordaläinuks ning usun, et võitnud illustratsioonid pakuvad päris suure üllatuse ja mõjuvad köitvalt,” sõnas Vaino.

Võitja kuulutatakse välja kell 12.00 ning sellega kaasneb 1000-euro suurune preemia. Lisaks antakse välja ka üks 300-eurone eripreemia. Muuseum avab uksed kell 11.00. Kõik huvilised on oodatud! Tammsaare muuseum asub Kadriorus, aadressil Koidula 12a.

2017. aasta 1. jaanuarist kuuluvad Anton Hansen Tammsaare ja Eduard Vilde muuseumid Tallinna Kirjanduskeskuse koosseisu. Alanud aastast ei ole Anton Hansen Tammsaare ja Eduard Vilde muuseumid enam Tallinna Linnamuuseumi koosseisus, vaid iseseisev asutus Tallinna Kultuuriameti all, koondnimetusega Tallinna Kirjanduskeskus.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.