"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mille järgi valida koju veekeetjat? (0)
31. jaanuar 2017
Scanpix

Kuigi oma olemuselt on ka veekeedu spiraal toimiv lahendus vee soojendamiseks, on tänapäeval veekeetjaid, mis võimaldavad näiteks reguleerida temperatuuri nii, et esile tuleks erinevate teede parimad omadused. 

Milliseid funktsionaalsusi tuleks silmas pidada veekeetjat valides? Soovitusi annab Expert Tehnikakaupluste turundusjuht Joonas Kulli.

Veekeetja=teekeetja

Veekeetjat valides tuleks esmalt endale selgeks teha, mis otstarbeks seadet eelkõige kasutatakse. “Kui keetja läheb sageli käiku just teed juues, siis tuleks eelistada temperatuuriseadistusega mudeleid, mis võimaldavad valida vee temperatuuri,” ütles Kulli, lisades, et näiteks rohelised ja valged teed vajavad õrnemat vett kui must ja punane tee, mistõttu ongi erinevatel mudelitel kuni kuus temperatuuri, mille vahel seadistust valida.

Teesõpradele on oluline ka vee puhtus, mis mõjutab tee maitset. “Kannude puhastmine ja vee puhtuse säilitamine on muutunud äärmiselt lihtsaks, sest nii mõnelgi mudelil on olemas eemaldatav katlakivifilter,” selgitas Kulli veel üht vajalikku funktsionaalsust, kuid tuletas meelde, et sellegipoolest tuleb kannu puhastada, eriti nendel, kes teavad, et kuumutatav vesi on kare. Vee karedus nimelt määrab selle kui kergesti katlakivi masinasse tekib. “Regulaarne katlakivi puhastamine tagab veekeetja pikaealisuse, sest eemaldamata katlakivi takistab ka vee kuumenemist, mis omakorda mõjub masina funktsioneerimisele,” ütles Kulli ning tuletas meelde, et katlakivi täis veekeetjaga ei ole paraku abi ka garantiist.

Säilita sobiv temperatuur
Lisaks puhtale ja õigel temperatuuril soojendatud veele võiks mõelda ka sellele, et veekeetja seda temperatuuri säilitaks – nii ei pea vett koguaeg uuesti keema panema. “Tihti lülitatakse seade sisse ja kuigi vee kuumus säilitatakse paari minutiga, võib seade siiski ununeda,” tõdes Kulli ja tõi välja, et sobivat temperatuuri säilitatakse kuni pool tundi ja seda ka suuremas koguses.

Kui vana hea keeduspiraal võimaldab korraga keeta vaid pool liitrit vett ja seda ostetakse rohkem suve alguses maakodudesse ja suvilatesse, siis veekeedukannu puhul on võimalik vajadusel valimistada korraga kuni ligi 2 liitrit kuuma vett. “Valikus on mudeleid, mis mahutavad 1,25 – 1,7 liitrit vett,” sõnas Kulli.

Disaini hind

Funktsionaalsuste rohkus ning toote materjal koos kannu disainiga kujundavad ka veekeetja hinna, mistõttu ongi võimalik poeriiulitelt leida veekeetjaid, mille hinnad on vahemikus üheksa kuni sada eurot.
“Kui kann on tehtud plastikust, siis on ta hinnaklassis soodsam. Roostevabast terasest veekannud on aga kallimad ning vastavad disaini poolest nõudlikumale maitsele,” tõdes Kulli tuues välja, et kuigi veekeetja keskmine müügihind on aastaga tõusnud 3%, siis ostetakse üha enam kallima hinnaga bränditooteid, mille eluiga on pikem.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.