"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Piirikaubanduse mõju alkoholiaktsiisi laekumisele oli mullu 3 miljonit (0)
01. veebruar 2017
Scanpix

Eelmisel aastal oli piirikaubanduse mõju alkoholiaktsiisi laekumisele oodatust väiksem, kui eelarves oodati 5 miljoni euro suurust mõju, siis tegelikult kahandas piirikaubandus maksutulu vaid 3 miljoni euro võrra.

Piirikaubanduse profiiliga lühiajaliselt Lätis viibivate autode osakaal kõikidest piiriületustest kasvas aga 2 protsendipunkti – kui 2015. aasta lõpus oli selliste autode osakaal 4 protsenti, siis eelmise aasta viimasel kuul 6 protsenti, selgub maksu- ja tolliameti (MTA) aastaülevaatest. Kokku oli piirikaubanduse profiiliga juhtumite arv mullu 3903, aasta varem aga vaid 2008, vahendas BNS.

Eelmisel aastal laekus riigieelarvesse alkoholiaktsiisist 251 miljonit eurot, mis ületas eelarves seatud ootusi 1,2 protsenti ehk 3 miljoni euro võrra. Tunamulluse tasemega võrreldes kasvas alkoholiaktsiisi laekumine aga 13 protsenti ehk 29 miljonit eurot.

Aastal 2015 vähenes märkimisväärselt Eesti turule deklareeritud alkoholi kogus, märkis MTA, võttes arvesse ka aktsiisimäära tõusu eelseid laovarusid. Kogus vähenes miljoni liitri absoluutalkoholi võrra.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.