"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ansambel Una Corda toob Eesti mängu muusikasse (0)
06. veebruar 2017
Mait Jüriado

Ainulaadse koosseisuga ansambel Una Corda teeb 7. veebruaril Tallinna Filharmoonia Mustpeade majas algust Eesti sünnipäeva tähistamisega, tuues publikuni kontserdikava pealkirjaga "Eesti mäng". 

Ansambli Una Corda koosseisu kuuluvad kolm eesti interpreeti Liis Viira, Kristi Mühling ja Ene Nael. Omapärase koosseisuga – harf, kannel ja klavessiin – ansambli repertuaaris on kaalukaimal kohal eesti muusika, mis hõlmab nii seadeid kui ka spetsiaalselt Una Cordale kirjutatud muusikat. Alates 2009. aastast tegutseva Una Corda seekordne kava on inspireeritud populaarsest lauamängust ja telesaatest “Eesti mäng”. Kava eesmärk on küsida publikult – kas tunneme eesti muusikat?

Tunniajane kontsert pakub kuulajale nii äratundmisrõõmu kui ka võimalust oma teadmisi proovile panna ja täiendada. Nii kõlavad kontserdil tuntud kui ka vähem tuntud eesti heliloojate teosed, mis on kirjutatud või seatud spetsiaalselt ansambli unikaalsele koosseisule. Ettekandele tulevad Heino Elleri, Rene Eespere, Mirjam Tally, Liis Viira, Kristjan Kõrveri ja Tatjana Kozlova-Johannese teosed. Lisaks kõlab kontserdil esiettekandena helilooja Malle Maltise kirjutatud teos “Leitud ja kaotatud”. Vahepaladena kõlavad Una Corda täringuvisked ehk live-kompositsioonid lauamängust tuttavatel teemadel.

Lisainfo ja piletid saadaval Piletilevis!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.