"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hallemaa: kõikjal Eestis jätkuks riigiasutustele spetsialiste (0)
15. veebruar 2017
Scanpix

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Helmut Hallemaa leiab, et Tallinnast ära kolivatele riigiasutustele jätkub ka mujal Eestis eksperte ning asutuste kolimisele vastu olev Reformierakond peab poliitilisest kemplusest üle olema.

Hallemaa rõhutas, et on vara veel ühe visandi järgi teha järeldusi, kuid plaan tuua elu väikelinnadesse tagasi on kiiduväärt, teatas Keskerakonna pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile. “Viimane aeg on lõpetada keskendumine Tallinnale. Eesmärk peab olema see, et igas kohas oleks elu võimalik, vastasel juhul sõidavad tulevikus eestlased pealinnast välja vaid võssa kasavanud isakodu vaatama,” sõnas ta, vahendas BNS.

Hallemaa lisas, et elu on võimalik ka väikelinnades ning töökäsi jaguks kõikidesse ametitesse. “Pealinnas töötajad ei ole kõik igipõlised tallinlased, vaid Viljandist, Pärnust, Valgast, Narvast ja igalt poolt mujalt pärit inimesed, kel pärast ülikooli lõppu ei olnud võimalust kodulinna naasta just töökoha puudumise tõttu,” lausus Hallemaa. Ta lisas, et võimaluse korral vahetaksid paljud noored ja pered Tallinna elu väikelinna vastu tagasi ja seda võimalust tuleb pakkuda. Töökohtadega saaks hoo sisse sisetarbimine, muutuks seis kinnisvaras ja paraneks inimeste eluolu.

Ta lisas, et juba täna töötavad erinevad riigiasutused, kas või osaliselt, erinevates kohtades ja saavad hakkama. Ametite kolimise võimalikkust näitab ka vanglate keskasutuse viimine Jõhvi. Küll aga sõnas riigikogulane, et mõistab ka reformi ohte, selle kulu ja hirme seoses kolimisega. “Seepärast peavadki kõik erakonnad ja eksperdid ajama ühte asja, konstruktiivset kriitikat, kuid mitte poliitilist sõnasõda. Riigireform on vajalik, kuid kuidas seda kõige paremini teha on meil ühiselt vaja leida,” ütles Hallemaa.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.