"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Karilaid ennustab Reformierakonna reitingut peatset langust (0)
15. veebruar 2017
Scanpix

Keskerakonna populaarsus annab tunnistust, et peaminister Jüri Ratas on oma kohal hakkama saanud, aga reformierakondlastega seostatavad korruptsioonijuhtumid viivad Reformierakonna reitingu peagi alla, leiab Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid.

“[Kolmapäeval avaldatud erakondade populaarsusuuring näitab, et] peaminister Jüri Ratas on ennast valitsusjuhina tõestanud ja Reformierakonna laul, mida nad pikki aastaid laulsid, et Reformierakonnale ei ole alternatiivi, on nüüd lõplikult ümber lükatud,” ütles Karilaid kolmapäeval BNS-ile.

Eesti populaarseim partei oli veebruaris Keskerakond, mida toetas 27 protsenti küsitletutest, selgus uuringufirma Kantar Emor BNS-i ja Postimehe tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust. Teisel kohal oli Reformierakond, mida toetas 25, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda 16, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) 13, Vabaerakonda 10 ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) 7 protsenti.

“27 protsenti peaministri erakonnal on väga kõrge toetus,” märkis Karilaid.

Keskerakonna aseesimees leidis, et Reformierakonna reiting võib peagi langema hakata, kui selle liikmetega seostatavaid korruptsioonijuhtumeid hakatakse lahti harutama. “Ma arvan, et Reformierakond poliitilist dopingut täis, neid juhtumeid ei ole veel lõpuni lahti räägitud. Ma ennustan külle nende reitinguile kukkumist lähiajal. Nende parim enne on möödas,” rääkis Karilaid.

Tema sõnul võib oodata muutusi kui riigikogu õiguskomisjon koostöös justiitministri ja siseministriga hakka tähelepanu pöörama “nendele mastaapsetele korruptsioonijuhtumitele, mis siin on olnud Arsenalis, Autorollos, prügiäris”. “Me näeme, et üks juhtiva erakonna staažikas poliitik on pikki aastaid tegelenud poliitiika ja äri läbipõimisega ja mõjuvõimuga kauplsemisega,” rääkis Karilaid.

“Ma arvan, et kui need asjad korralikult lahti rääkida, siis Reformierakonna 25 protsenti kukub kolinal 14-15 protsendi peale. Ma arvan, et see on lähima kuu-kahe küsimus,” märkis Karilaid.

Keskerakonna aseesimees lisas, et tema arvates peaks korruptsioonivastane võitlus olema uue valitsuse üks prioriteetidest.

“Sest see on lubamatu olukord, kui poliitikud kuluaarides räägivad, et see on probleem ja ajakirjanikud tõestavad oma lugudega ära, et see ongi nii olnud, siis ma arvan, et nende asjadega tuleb edasi minna. Et miks ei kanna keegi vastutust?” märkis Karilaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.