"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
Teenekad raamatukoguhoidjad pälvisid raemedali (0)
15. veebruar 2017
Scanpix

Tallinna linnavalitsus otsustas anda seoses Tallinna Keskraamatukogu 110. aastapäevaga raemedali Kalamaja raamatukogu juhatajale Kaja Palmistele ja keskraamatukogu majandusdirektorile Kaie Leesmendile. 

Kaja Palmiste pälvis Tallinna raemedali seoses 40. tööjuubeli ja Kaie Leesment silmapaistva ja tulemusliku töö eest Tallinna Keskraamatukogu finantsjuhtimisel ja haldusteenistuse töö korraldamisel.

Kaja Palmiste (sünd. 1951) töötab Tallinna Keskraamatukogus alates 1977. aastast. Ta on täitnud erinevaid tööülesandeid alates raamatukoguhoidjast haruraamatukogu juhatajani. Kalamaja raamatukogu juhatajana on Palmiste märkimisväärselt panustanud piirkonna tugeva kogukondliku vaimu arengusse. Kalamaja raamatukogu on tema juhtimisel arvestatav partner traditsiooniliste Kalamaja päevade korraldajatele. Raamatukogust on kujunenud ka Kalamajas elavate näitlejate salong-raamatuklubi. Raamatukogu juhatajana on ta tõestanud, et ka väheste võimalustega saab teha palju.

2009. aastal pälvis Kaja Palmiste Tallinna Haridusameti tunnustuse “Tallinna aasta raamatukogutöötaja”. Tallinna Keskraamatukogu on tunnustanud tema tööd 2010. aasta parima projekti läbiviimise eest ning 2011. aastal pälvis ta raamatukogu aastapreemia.
Kaie Leesment (sünd. 1953) töötab Tallinna Keskraamatukogus alates 2007. aastast ning tema vastutusalaks on raamatukogu finantsjuhtimine ja haldusteenistuse korraldus. Kaie Leesment teeb oma tööd südamega, seistes linna vahendite efektiivse ja eesmärgipärase kasutamise eest ning nõudes seda ka kolleegidelt. Teda iseloomustavad nõudlikkus, õige eesmärgipüstitus, oskus jääda oma seisukohtade juurde ning hoolivus.
Kaie Leesment on alati pidanud oluliseks, et keskraamatukogu töötajad oleksid kursis raamatukogu eesmärkide ja väärtustega. Ta on rõhutanud, et kõik töötajad peavad aru saama, kuidas nende töö tulemused mõjutavad keskraamatukogu ja Tallinna linna mainet ning seda, millise mulje ja emotsiooni saab raamatukogu külastaja.

Raemedal antakse Kaja Palmistele ja Kaie Leesmendile üle 23. veebruaril 2017 Salme kultuurikeskuses Tallinna Keskraamatukogu 110. aastapäeva tähistamisel.

Tallinna raemedal on Tallinna linna autasu, mis antakse füüsilisele isikule linnapoolse tunnustusena. Raemedali andmise otsustab linnavalitsus. Kaja Palmistele ja Kaie Leesmendile raemedali andmise taotluse esitas Tallinna Kultuuriamet.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.