"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskerakond tasus Tallinnale osa Savisaare reklaamimise rahast (0)
16. veebruar 2017
Scanpix

Keskerakond tegi neljapäeval erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) otsust täites Tallinnale esimese osamakse partei eelmise esimehe Edgar Savisaare valimisreklaamiks kulutatud 116 642 eurost.

Keskerakonna pressiesindaja Andre Hanimägi ütles BNS-ile, et erakond tasub selle summa neljas osas ja esimene osamakse on tehtud.

Et Keskerakond maksab Tallinnale raha tagasi Savisaare eest, peaks summale lisanduma erisoodustusmaks. “Soovime erisoodustusmaksu lisamise seaduslikkuses veendunud olla,” ütles Keskerakonna peasekretär Jaak Aab BNS-ile. “Maksuameti juristid hindavad selle maksu seaduslikkust ja vastuse peaksime saama järgmise nädala alguses.”

“Tuletan meelde, et kogu erakonnaseadus on üles ehitatud nii, et erakond igal juhul vastutav kõigi oma kandidaatide eest praktiliselt igas asjas,” lisas Aab.

ERJK kohustas Savisaart juba 2015. aasta jaanuaris tagastama keelatud annetus kogusummas 116 642 eurot Tallinnale ja kõrvaldama puudused Keskerakonnale esitatud 2013. aasta kohalike valimiste kampaania aruandes ning esitama tõendid kohustuste täitmise kohta. Keelatud annetus seisnes Savisaare valimiskampaania kulude tasumises Tallinna poolt. Tegemist on “Tallinn liigub” kampaaniaga ning Hiiu staadioni reklaamidega.

Savisaar vaidlustas ettekirjutuse kohtus, millega seotud kohtuvaidlus lõppes mullu 10. novembril riigikohtu otsusega jätta Savisaare kaebus rahuldamata. Sellega oli komisjoni ettekirjutus jõustunud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.