"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Maksuamet asub tänasest enammakstud tulumaksu tagastama (0)
21. veebruar 2017
Scanpix

Täna hommikuse seisuga on 407 046 inimesel tulumaksu tagasi saada 65,2 miljoni euro eest ning esimesed tagastusmaksed jõuavad inimeste pangakontodele täna.

“Eile tegime esimesed 30 000 tulumaksu tagastamise otsust ning esimesed tagastused jõuavad inimeste pangakontodele seega tänasest,” ütles maksu- ja tolliameti (MTA) avalike suhete juht Rainer Laurits hommikul BNS-ile.

Lauritsa sõnul on tagasimaksetega võimalik alustada juba sel nädalal, kuna tuludeklaratsioonide esitamine on kulgenud sujuvalt. “Kui esimesel päeval saavad tagastuse 30 000 inimest, siis järgmistel päevadel juba 60 000 inimest. See tähendab, et inimesed, kelle tuludeklaratsiooniga on kõik korras, saavad oma enammakstud tulumaksu järgmise nädala lõpuks kätte,” ütles ta.

Inimesed, kelle tuludeklaratsiooni kohta MTA vajab lisainfot või kelle andmeid on vaja kontrollida, peavad veel tagastamisega veidi ootama. “Soovitame jälgida e-maksuametis/e-tollis oma tuludeklaratsiooni infolehekülge, et näha, mis seisus tuludeklaratsioon parajasti on,” ütles Laurits.

MTA teatel on teisipäeva hommikuse seisuga deklaratsiooni esitanud 407 046 inimest, tagastamisele kuulub 65,2 miljonit ja juurdemaksmisele 4,7 miljonit eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.