"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Õigusrühmitused: Slovakkia diskrimineerib roma lapsi (0)
25. veebruar 2017
Scanpix

Inimõigusrühmituste hinnangul ei ole Slovakkia lõpetanud roma laste diskrimineerimist riigi haridussüsteemis.

Amnesty International ja Euroopa roma laste õiguskeskus (European Roma Rights Center) märgivad reedel avaldatud ühisraportis, et mustlaslapsed on üle-esindatud vaimse puudega laste koolides ning sageli õpivad eraldi klassides või koolides.

Õigusorganisatsioonide sõnul on roma lastele antav haridus puudulik, mis määrab nad elule vaesuses ja eraldatuses.

Euroopa Liit on varem hoiatanud Slovakkiat, Ungarit ja Tšehhit seoses diskrimineerimisega. Sellest hoolimata tõdetakse raportis, et “roma lapsed on endiselt jäetud õelasse vaesuse marginaliseerimise ja lootusetuse tsüklisse”.

Õigusrühmitused kutsuvad EL-i üles survestama Slovakkiat viima poliitika vastavusse EL-i seadustega rassilisest diskrimineerimisest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.