"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Raplas hukkus liiklusõnnetuses jalakäija (0)
27. veebruar 2017
PPA

Eakale jalakäijale otsa sõitnud autojuht on politsei kinnitusel 20-aastane juhtimisõiguseta mees, kes on varem liiklusalaste rikkumistega politsei huviorbiidis olnud.

Täna, 27. veebruaril veidi enne kella 12 anti teada liiklusõnnetusest Raplas Tallinna maanteel, milles sai kannatada jalakäija, kes hukkus saadud vigastustesse. Õnnetuses kaotas elu 70-aastane naine.

Esialgsetel andmetel ületas naine teed selleks mitte ette nähtud kohas. Pealtnägijate sõnul võis sõiduauto Audi juht, 20-aastane mees, sõita teelõigul lubatust suurema kiirusega, teatas PPA.

Rapla politseijaoskonna juhi Janno Ruusi sõnul puudub sõidukit juhtinud 20-aastasel mehel juhtimisõigus ja ta on varem liiklusalaste rikkumistega politsei huviorbiidis olnud. Viimati tabasid politseinikud mehe lubadeta sõidult 2014. aasta detsembris Raplas. Hetkel mehel siiski kehtivaid karistusi liiklusrikkumiste eest ei ole.

„Esialgsel hinnangul ja pealtnägijate ütlustele toetudes võib öelda, et traagiliselt lõppenud õnnetuse juures mängisid rolli valesti valitud kiirus ja sõiduvõtted. See tõestab veelkord, et juhtimisõigus ei ole lihtsalt märge registris, vaid autokoolis õpitu annab juhile kaasa vajalikud teadmised ja oskused, kuidas õnnetusi vältida,“ ütles Ruus.

Autot juhtinud 20-aastane mees oli õnnetuse toimumise hetkel kaine.

Ruusi sõnul tuleb liikluses olla tähelepanelik ja kinni pidada kehtivatest reeglitest.

“Panen kõigile liiklejatele südamele, et liikluses ei võetaks lisariske. Ületage teed alati selleks ettenähtud kohas ja sõitke kiirusega, mis võimaldab teil ka kellegi teise eksimustega arvestada ning adekvaatselt reageerida,” ütles Ruus.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.