"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kerli Kõiv: naise juures hindan enim eneseväärikust (0)
28. veebruar 2017
Scanpix

"Naise juures on kõige olulisem, et ta suudaks alati hoida enda väärtust kõrgemal ükskõik millest muust. Naise eneseväärikus peab olema suurem kui tema armastus näiteks mehe vastu," ütles Eesti Laul 2017 finalist Kerli Kõiv.

Kerli selgitas Vikerraadio saates “Vikerhommik”, et seepärast on väga oluline, et naine saaks endaga igas mõttes hakkama. Nii materiaalselt kui ka emotsionaalselt. 

Ajaloolistest tegelastest samastub Kerli kõige enam jumalanna Kaliga. “Ta on jumalanna, kes ei anna armu. Temast on saanud uue aja müstikute naisaspekt.”

Igal mündil on kaks külge, seepärast taunib lauljanna enda juures seda, et on oma olemuselt ja iseloomult hästi keevaline, mistõttu võib teatud olukordades ülereageerida. Viimasel ajal on ta aga  hakanud õppima, et ei ütle kohe, mida öelda tahaks.

Viimati tundis Kerli end õnnelikuna elades üheksa kuud metsas. “Kui kolm esimest kuud olid metsas möödas, tundsin, et vau, ma olen nii õnnelik! See oli hetk, mil oli hakanud endalt n-ö kihte maha koorima.  Sain aru, et läbikukkuda ei saa, kui järgid oma südame häält.  Ei ole vahet, mida keegi sinust arvab. Inimesi tegelikult ei huvita, mida sa teed. Võib olla on maailmas üks – kaks inimest, keda päriselt südames sügavuti huvitab, mida sa teed. Ülejäänud võivad sinust viis sekundit mõelda või rääkida, tegelikult oled nende jaoks tühi koht. Keegi ei arvagi sinust mitte midagi.  Sain seal metsas elades aru, et läbikukkumist ei ole olemas.”

Kerli kartsin ka seda, et äkki ta ei saavuta selle üheksa kuu jooksul mitte midagi. “Mõtlesin siis, et istun siin metsas kännu otsas, mul on jumala hea olla ja ma ei peagi mitte midagi saavutama. Ma ei pea keegi olema ja kellekski saama. Mõistsin, et ma juba olengi universumi täiuslik osa ja kõik ongi hästi, olengi juba täisväärtuslik ja armastust väärt. Ühel hetkel tabasin, et ei taha enam sigarette suitsetada. Looduse vibratsioonis, puude keskel on nii rahulik, et jõuad seal ka ise rahu keskmeni. Ühel hetkel ma ei tahtnudki enam mitte midagi. Taipasin, et mul on kõik olemas, mida ma tahan. Kõik on hästi ja tore. Nokitsesin seal muusikat täpselt sellises tempos, mis endale meeldis ja nii oli.”

Kerli elu suurim armastus on vaieldamatult muusika. “Kihvt eestikeelne laul on “Oma laulu ei leia ma üles”. Väiksena ei saanud ma sellest lausest täpselt  aru, aga see maagiline viisijupp meeldis mulle väga. Nüüd, vanemana saan täpselt aru, mis nende sõnadega on mõeldud. See tähendab, et oled eksinud ega tea, kes sa oled.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.