"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jüri Ratas: tugev ja ühtne Euroopa on iga eurooplase huvides (2)
01. märts 2017
Raigo Pajula / valitsuse kommunikatsioonibüroo

"Liikmesriikide soov hoida ühte ning pingutada ühise tuleviku nimel võimaldab meil leida lahendused nii tänastele julgeoleku- ja majandusprobleemidele kui ka tuleviku väljakutsetele," lausus peaminister Jüri Ratas.

Peaminister Ratas kohtus Saksamaa välisministri Sigmar Gabrieliga, kellega arutati kahe riigi suhteid, julgeolekuküsimusi, olukorda Ukrainas, Euroopa Liidu tulevikku ning Eesti EL eesistumisega seonduvat.

“Saksamaa on Eesti jaoks oluline liitlane nii Euroopa Liidus kui NATOs, kellega meil on palju ühiseid vaateid ja edukas koostöö väga erinevates eluvaldkondades,” ütles peaminister Jüri Ratas.

Peaminister Ratas andis ülevaate Eesti rõõmudest ja muredest ning üheskoos tõdeti, et Saksamaa relvajõudude kohalolu Eestis ning meie regioonis tugevdab meie ühist kaitset ja Euroopa julgeolekut.

Julgeolekuteemade kõrval oli üheks peaminister Ratase ja Saksa välisministri tänase kohtumise peateemaks Euroopa Liidu tulevik. Mõlemad osapooled nentisid, et Euroopa vajab ühendamist erinevatel tasanditel – nii energia-, transpordi- kui digitaalvõrgustikus. “Sisepiirideta Euroopa oli meie põlvkonnale uskumatu saavutus, ent noored soovivad katkematut sidet, internetti ja e-teenuseid igal pool nagu kodus ja ei kujutagi ette ei sõda ega piire,” kommenteeris Gabriel.

“Liikmesriikide soov hoida ühte ning pingutada ühise tuleviku nimel võimaldab meil leida lahendused nii tänastele julgeoleku- ja majandusprobleemidele kui ka tuleviku väljakutsetele, olgu see transatlantilise suhte hoidmine, üleilmastumine, kiire tehnoloogia areng või ebavõrdsus,” lisas Ratas.

Ratas tutvustas Saksa välisministrile ka Eesti prioriteete EL Nõukogu eesistumise ajaks. “Meie eesmärgiks avatud ja uuendusmeelne Euroopa, ühisturu ja turvalisuse küsimustega tegelemine. Samuti on Eesti jaoks väga oluline digitaalne Euroopa ja kõik, mis puudutab andmete vaba liikumist,” rääkis Ratas.

Viimastest arengutest Ukrainas rääkides rõhutas Ratas, et Euroopa ei tohi toimuvat unustada – ei Ukrainas, Gruusias ega Moldovas – ja peab hoidma ühtset positsiooni Venemaa santsioonide küsimuses. “Sõjaline eskalatsioon Ida-Ukrainas näitab, et kahetsusväärselt ei olda veel valmis konflikti rahumeelselt lahendama. Kuniks Venemaa ei täida Minski leppeid, ei saa me rääkida sanktsioonide leevendamisest,” ütles peaminister.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

artur
1. märts 2017 15:39
Võibolla seletab see ratas , mida tegid eestlased , need agarad brüsseli ja usa tallalakkujad Iraagis , Afganistanis ja kelle peaminister oli üks esimesi Maidanil. Keda te endast kujutate , et sekkute teiste riikide siseasjadesse. Kes teid sinna kutsus , peale usa , kelle tallalakkujad te olete. Aga Venemaad sõimate agressoriks. Pange oma suu kinni ja ärge mölisege.
ants
1. märts 2017 15:28
Sõjaõhutaja viies ratas kärul. Sa sõjamees mine psühhiaatri juurde. Sa libakeskerakondlane oled haige!!!!!