"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna noored kutsuvad Astangu koristustalgutele (0)
01. märts 2017
Scanpix

"Meeletult kurvaks teeb fakt, et piirkonnas, kus kasvavad kaks Eesti kõige rangema kaitse alla kuuluvat taime - rohe-raunjalg ja püstkivirik - vedeleb suures koguses autorehve, vanu aknaraame ning muud olmeprügi," ütles Tallinna linna noortevolikogu esimees Triinu-Liis Paabo.

Riigikogu Keskkonnakomisjoni esimehe Rainer Vakra ja Tallinna linna noortevolikogu poolt korraldatavad heakorratalgud toovad kokku vabatahtlikud puhastamaks Astangu metsa-alune autorehvidest, vanadest aknaraamidest ning muust olmeprügist.

“Tallinna linna noortevolikogu 2017 aasta prioriteetide hulka kuuluvad keskkonnasäästlikuse ning jätkusuutliku eluviisi tutvustamine noortele. Meeletult kurvaks teeb fakt, et piirkonnas, kus kasvavad kaks Eesti kõige rangema kaitse alla kuuluvat taime – rohe-raunjalg ja püstkivirik –  vedeleb suures koguses autorehve, vanu aknaraame ning muud olmeprügi. Kutsume üles Tallinna noori koristama metsa-alust reostusest, et teha üheskoos head ning juurutada keskkonnasõbralikku käitumist,” ütles Tallinna linna noortevolikogu esimees Triinu-Liis Paabo.

“Tallinn õpib umbes 30 000 tudengit ja on tõsiasi, et suur osa neist pole Tallinnast pärit. Sellegi poolest tuleb kaasata igat tudengit heakorra loomisesse ja hoidmisesse. Seetõttu oleme otsustanud ka aktsioonil aktiivselt kaasa lüüa ja kutsume kõiki tudengeid ning tudengiorganisatsioone, hoolimata koolist või rahvusest, kaasa lööma,” lisas Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaua esimees Gerttu Alteberg.

“On äärmiselt kahetsusväärne, et seisame vastamisi olukorraga, kus peame korraldama talgud koristamaks inimeste rumalust. Me ei suuda aru saada inimestest, kes viivad jäätmeid prügikogumispunktide asemel puhtasse loodusesse ja selle külma südamega sinna jätavad. Mitte ainult ei põhjusta see haruldaste taimede väljasuremist, vaid on ka ohtlik seal elavatele lindudele ja loomadele, kes prügi toidu pähe võtavad ja nii endale palju plastikut ning muid kahjulikke jäätmeid sisse söövad – ees ootab neid seetõttu vaid pikk ja piinarikas surm. Kutsume kõiki inimesi kaasalööma heakorratalgutel Astangu metsas,” rõhutab Nõmme Õpilasesinduste Liidu esimees Anett Veske.

 

Koristustalgud toimuvad laupäeval, 11. märtsil kell 11:00, kogunemispunktiks on Paldiski maantee Mini-Rimi (Kotermaa 4). Kohapeal pakutakse vabatahtlikele suppi ning talgupäeva orienteeruv kestvus on 2-3 tundi.

Rohkem infot talgute kohta saab Facebookist!


Koristustalgutel osalevad:

– Tallinna linna noortevolikogu

– Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud

– Tallinna Õpilasesinduste Liit

– Mustamäe Noorteparlament

–  Nõmme Õpilasesinduste Liit 

– Tegusad Eesti Noored

– Mustamäe Õpilaste Tegus Esindus

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.