"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vilde kirjanduspreemia pälvis Mihkel Mutt (0)
03. märts 2017
Scanpix

Eile lõppes 53. Eduard Vilde kirjanduskonkurss, millel tuli võitjaks Mihkel Muti teos "Eesti ümberlõikaja", mille puhul toodi välja Mutile omane mõnus iroonia, aga ka teema aktuaalsus.

Teisele kohale platseerus Maarja Kangro kõmuline teos “Klaaslaps”, vahendas BNS Virumaa Teatajat.

Teoseid hindas 11-liikmeline žürii ning võidutöö puhul toodi välja Mutile omane mõnus iroonia, aga ka teema aktuaalsus. Raamatu tegevus toimub vaheldumisi Alam-Kolkaküla alevis ja Brüsseli peakorteri kuluaarides. Teemadeks on Lääne-Euroopa muutumine miljonite migrantide saabudes, Ida-Euroopa suhtumine sellesse, inimeste identiteedikriis ja Eesti hetkevalikud. Läbiva liinina otsitakse vastust küsimusele, kas eestlusel on tulevikku, ja kui on, siis kus ja missugune.

Žürii liige, Viru-Jaagupi raamatukogu juhataja Ülle Rajamardi hinnangul on Muti teos väärt, et seda mitu korda lugeda. “Peame tunnistama, et Euroopa pole enam see. Tegemist on kahtlemata ajastu tekstiga ning kui me räägime kahest Eestist, siis tegelikult on olemas ka kaks Euroopat.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.