“Mind häirib, et enamik lugusid “Eesti laulul” on inglise keeles. Elementaarne lugupidamine oma emakeele vastu võiks ikka olla!”

Voldemar Kuslap, laulja
IVAR TRÖNER: Absoluutse vaesuse lävepakk on Eestis kuritegelikult madal (0)
09. märts 2017
Scanpix

Eesti Lastevanemate Liidu uuringujuhi Ivar Tröneri sõnul elab enese hinnangul suhtelises vaesuses 23,7 ja absoluutses vaesuses 10,11 protsenti lapsevanematest. Võrdluses teiste Euroopa riikidega iseloomustab Eestit häbiväärselt väike toimetulekupiir. "See ei võta arvesse perede tegelikke kulutusi ja see ei kata isegi minimaalse toidukorvi vajadusi," selgitab Tröner.

Andmed pärinevad 2015. aastal läbi viidud eeluuringust, mis on paljude teistega võrreldes üsna ainulaadne: osalenud lapsed ja nende vanemad ei vastanud mitte etteantud küsimustele, vaid neid intervjueeriti ja iga vastaja sai vabalt oma mõtteid väljendada, kirjutab Maaleht.

Juhuslikud nopped intervjuudest:

“Mulle on koolis koridoris näkku sülitatud, kuna ma ei käi riides samamoodi nagu teised. Mõned minu koolist teavad, et ma elan vaeselt ja minu vanemad ei ole tähtsad inimesed. Ma tean, et minu ema ei julge kooli tulla, kui on mõni probleem. Ma olen ka ise öelnud, et ära tule, sest siis näevad teised, milline minu ema on ja mind hakatakse veel rohkem kiusama.”

“Minu lapsed on mu peale tigedad, sest ma ei saa neile emana peaaegu mitte midagi lubada. Olen haigusest tuleneval põhjusel viimased kaks aastat töötu olnud. Koolis minu poega noritakse, kuna tal on nn vaeste hais juures ning jube kehvad kaltsud seljas. Isegi kui ma taas normaalse töö leian, on midagi jäädavalt muutunud.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.