"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Maadlusfestivalile Estonian Wrest Fest on tulemas üle 200 naismaadleja (0)
10. märts 2017
Maria Kilk

Aprilli esimesel nädalal toimuvale maadlusfestivalile Estonian Wrest Fest annab avalöögi Tallinn Open 2017 - Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistlus, kuhu on end üles andnud üle 200 naismaadleja kokku 18 riigist. Eesti klubidest astub Saku Suurhallis 2. aprillil võistlustulle 27 noort naist.

Võistluse korraldaja Vello Leithami sõnul on sportlaste huvi erakordne ja turniiride tase kindlasti tugev. “Hetkel on lisaks Eestile naismaadlejaid tulemas  nii Ameerikast, Kanadast, Venemaalt, Tuneesiast, Armeeniast, Šveitsist, Ungarist, Inglismaalt, Prantsusmaalt, Valgevenest, Norrast, Rootsist, Soomest, Lätist, Leedust, Saksamaalt ja Hollandist,” loetles Leitham.

“Eestisse tulevad Venemaa tüdrukutega võistlusele ja sellele järgnevasse laagrisse treeneritena kaasa olümpiavõitja Natalja Vorobjova ja 2008. aasta olümpia hõbemedalist Alena Kartashova.  Esiteks näitab see meie võistluse taset ning annab laagris osalejatele väärt kogemuse,” lisas ta.

Eesti tippmaadleja Epp Mäe hoiab eestlastele pöialt üle lahe Soomes. “Tüdrukute turniir peetakse täpselt minu sünnipäeval ja mis saab olla parem kingitus, kui sel päeval oma koduriigis nii suurel hulgal erinevatest maailma paikadest naismaadlejaid võistlemas näha. Mul on väga suur rõõm, et Eestis on olemas selline võistlus, kuhu tüdrukud tulla soovivad. Meie omadele annab see väga hea kogemuse ning loodan, et eestlaste osavõtu number üha suureneb,” rõõmustas Mäe.

Eestit olümpial esindanud endine vabamaadleja Arvi Aavik soovitab noortel maadlusvõistlust vaatama tulla. “Inimestel on Tallinnas võimalus näha midagi, mis on Euroopa suurim. Näeme seda, kuidas noored annavad täiega minna ja naudivad protsessi ning õhustikku, mis sellega kaasas käib. Soovitan lastel ja lapsevanematel kas või paariks tunniks sealt läbi käia, sest see on väga kihvt elamus,” sõnas Aavik.

Estonian Wrest Fest koosneb kahest suuremast võistlusest ja maadluslaagrist. Mõlemad spordiüritused on pühendatud Kristjan Palusalule. Esimene leiab aset 31.märtsist kuni 2. aprillini Tallinnas Saku Suurhallis ja on mõeldud kuue kuni 20-aastastele noortele, kes võtavad 14 matil  üksteiselt mõõtu kreeka-rooma, vaba- ja naistemaadluses. Teine võistlus peetakse Maadlusliidu ja Eesti Spordiseltsi Kalev eestvedamisel aprillikuu teisel nädalavahetusel juunioritele ja täiskasvanutele Tartus Maaülikooli spordihoones. Kavas on nii kreeka-rooma kui vabamaadlus. Kahe võistluse vahele jääb laager, milles eestvedajaks on Tallinnas tegutsev klubi Korrus3.

Estonian Wrest Fest 2017 ajakava:
•    31.03 – 2.04.2017  Tallinn Open 2017 – Kristjan Palusalu Noorte Maadlusvõistlus (Tallinn, Saku Suurhall)
•    3.04 – 6.04.2017  rahvusvaheline maadluslaager klubi Korrus3 eestvedamisel (Tallinn, Saku Suurhall)
•    07.04 – 09.04 XXX Kristjan Palusalu mälestusvõistlused (Tartu, Maaülikooli spordihoone)
Estonian Wrest Fest Facebookis: https://www.facebook.com/EstWrestFest

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.