"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jaanus Karilaid: e-hääletamise aega tuleks muuta juba kohalikeks valimisteks (6)
13. märts 2017
Scanpix

Keskerakonna aseesimehe, parlamendi õiguskomisjoni juhtiva Jaanus Karilaidi hinnangul peaks riigikogu elektroonilise hääletamise perioodi kärpiva muudatuse võimalikult kiiresti vastu võtma, et seda saaks rakendada juba oktoobris toimuvatel kohalikel valimistel.

Karilaidi hinnangul tuleks eelmisel nädalal riigikogu menetlusse antud muudatused vastu võtta juba lähinädalatel, et nende jõustumise ja järgmiste valimiste vahele jääks piisav aeg. Eelnõu kohaselt jõustuvad muudatused üldises korras ehk 10. päeval pärast Riigi Teatajas avaldamist, vahendas Postimees.

Karilaidi sõnul võib eelnõusse lisanduda veelgi muudatusi, sest näiteks arutab koalitsiooni töögrupp tema sõnul ettepanekut, mille kohaselt saaks elektrooniliselt antud häält edaspidi muuta ainult valimispäeval jaoskonnas hääletades, ning praegu on elektroonilist häält võimalik muuta kas uuesti e-hääletades või hääletades eelhääletamise päevadel valimisjaoskonnas. Samuti kaalutakse Karilaidi sõnul muudatusi, mis puudutavad e-valimiste turvalisust.

Kommentaarid (6)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Arvaja
14. märts 2017 08:16
e-hääled tuleks ka säilitada, et kahtluse korral oleks võimalik taastada, üleluged,a nii nagu see võimaldub paberkandjateltki. Vastasel juhul on suur vale sisse kodeeritud. Ka eelvalimiste kaste tuleks väga hoolsalt jälgida.
Peeter
14. märts 2017 07:46
Midagi muud ei ole vaja teha, kui viia ka e-hääletus kooskõlla PÕHISEADUSE § 60-ga!!!
...
13. märts 2017 21:14
Savisaar ja tema tallalakkujad olid e- hääletamise vastu.
ants
13. märts 2017 21:13
Ott , kas sa tõesti pole aru saanud , et need on libakeskerakondlased. Neil oli aga peaasi et saaks võimule.Need kes on keskerakonnast võimul , on ammu keskerakonna põhimõtted reetnud.Kas ei ole tõesti sellest veel aru saanud?
W.
14. märts 2017 17:19
Ei ole saanud. Ja sina ära aja iba!
Ott
13. märts 2017 19:24
Keskerakond on ju kogu aeg olnud e-hääletamise vastu. Miks siis nüüd seda ära ei kaotata. Kas teised koalitsioonikaaslased ei lase või.