"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Koolitaja Epp Adler: naiste õigused on endiselt ropp teema, mida naeruvääristatakse (1)
16. märts 2017
Scanpix

"Hea naine on raske olla, sest me ei pea olema vaid head naised, vaid ka  töökad aga mitte liiga töökad ja kindlasti ka mitte liiga rikkad, sest  siis peetakse naist ahneks," ütles enesemeisterlikkuse treener ja koolitaja Epp Adler.

Koolitaja Epp Adleri hinnangul on tänapäeva naise kõige suurem võitlus selles, et jääda iseendaks ja võimalusel olla nii naine ja kui ettevõtja. “Ühtekuulumistunne on oluline omadus, kuid meestest ja nastest rääkides ei saa mööda minna nende erinevustest,” nentis Adler. 

Mehed elavad oma emotsioone välja füüsiliselt aga naised emotsionaalsemalt, selgitas Adler, kelle sõnul on tihti meeste seas rohkem solidaarsust.
“Meeste hulgas  on rohkem kamraadlust,  kuigi ka neil on kohti, kus nad võivad mõelda endast kui mõttetust mehest, kuid kui  naine ei saa olla naine, siis tekitab see õelat õhustikku ja konkurentsi, sest naine tunneb, et peab ennast pidevalt kaitsma,” selgitas Adler.

Adler lisas, et hirmunud ja ebakindel inimene ei tunne ennast väärtuslikult. Iseolemine nõuab julgust ja sisaldab eksimise riski aga võita on võimalik kogu elu. 

“Põhimõtteline diskussioon nendel olulistel  teemadel on aga  pidamata, sest me ei peaks vaid logistikast rääkima,” selgitas Adler. 

Adler lisas, et ühiskonnas räägitakse ikkagi veel inimestest ja nende sünnipärastest sugudest. Olemas on ikkagi mõisted, nagu “meeste töö” ja “tüdrukute käitumine”.
 
Adleri sõnul on vaja ära pidada olulised arutelud, sest muidu oleme samas olukorras nagu 100 aastat tagasi.  “Ma ei uskunud naisena, et ma olen piisav. Tihti avaldasid ka minu lähedased mulle muret, et kas sa ei arva, et kui sa oled nii iseteadlik, siis ükski mees sind ei taha,” lisas Adler.

Adler jätkas, et liiga palju on Eestis tütreid, kes alluvad oma ema unistustele saada vanaemaks. “Miline on hea Eesti naine, vastus on, eesti naine on rahul,” jätkas Adler. “Kõige raskem ongi muuta väljakujunenud hoiakuid ühiskonnas.”

“Aga hea naine on raske olla, sest me ei pea olema vaid head naised, vaid ka  töökad aga mitte liiga töökad ja kindlasti ka mitte liiga rikkad, sest  siis peetakse naist ahneks,” jätkas Adler.

Adler lisas, et meeste suhtumist naistesse võiks kirjeldada kord tema enda isa poolt välja öelduga, et “no jah, naistel on ju see probleem, et neil on lapsed”. “Aga äkki lubaksime emadel ka pärast emakssaamist olla naine, kellel on võimalus karjääri teha,” sõnas Adler.

Kurb on Adleri sõnul ka see, et naised on endiselt esindamata. Tihti võib kohata ka suhtumist, et las teised räägivad. “Naised vajavad eeskujusid ja võimestumist. On aega avastada iseenese väärikus,” lõpetas Adler.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Dr. Friedrich
16. märts 2017 14:30
LÕPETAGE MÖLA, KOMPLEKSIDES HAIGES EIDED! TE VAJATE RAVI! Naised on juba ammu OMA ÕIGUSTEST ja KOHUSTUSTEST välja astunud ja nõuavad seda, mida pole neile loomupäraselt antud ega saa ka antama.