"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TASUTA! Jätkub kontserdisarja "Kammermuusikud linnas" kuues hooaeg (0)
22. märts 2017
pealinn.ee

Esmaspäeval. 27. märtsil kell 17.30 toimub Tallinna Keskraamatukogu suures saalis (Estonia pst 8) sarjas "Kammermuusikud linnas" kontsert "Üks lossidaam oma tornis". Esineb harfimängija Liis Viira.

Kavas: Fauré, Hindemith, Debussy jt.

See kontsert on eriline – mitte sageli ei avane võimalust kuulda sooloharfil tervet kontserdikava. Tegelikult on harf suurte võimalustega pill, millel saab mängida mitte ainult voogavaid üles-alla käike, vaid ka keerulist mitmehäälset muusikat. Kerge ja lendleva kõlavärvi tõttu sobivad harfile kõige rohkem romantiline ja impressionistlik muusika, hõljuvad helipilved ja vabalt lendlev meloodia. Liis Viira sõnul annab ta “armsate harfipalade kontserdi”, kus ei tule esitusele mitte mastaapsed suurvormid, vaid pigem väikesed värvikad pildikesed eri autoritelt. Kontserdi meeleolu rõhutavad nende pealkirjad, näiteks “Õhtu külas” (Bartók), “Arabesk” (Debussy), “Nokturn” (Glinka) ja muidugi kontserdile nime andnud “Üks lossidaam oma tornis” (Fauré). Kuna Liis Viira on ühtlasi helilooja, võib kontserdil oodata üllatusena ka mõnd autori oma teost või improvisatsiooni.

Liis Viira on mänginud paljudes orkestrites, sh Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Tallinna Kammerorkester, Läänemere Noorte Sümfooniaorkester ja Järvi Akadeemia Festivali Orkester. Praegu töötab ta vabakutselise helilooja ja harfimängijana ning on eesti muusikat esitava ja telliva ansambli Una Corda (koosseisuga harf, kannel, klavessiin) liige. Alates aastast 2012 täiendab ta end ka Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonnas, liikudes visuaalkunstide ja muusika sidumise suunas. Liis Viira helilooming on peale kodumaiste uue muusika festivalide kõlanud Lätis, Soomes, Venemaal, Rootsis, Taanis, Itaalias ja Austrias ning pälvinud mitmeid preemiaid. Tema teoseid on ette kandnud paljud tuntud interpreedid ja kollektiivid, sh Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Esbjerg Ensemble, Una Corda, Pärnu Linnaorkester, Risto Joost, Kaisa Roose, Iris Oja, Mihkel Poll, Oliver Kuusik, Kristi Mühling, Kadri-Ann Sumera jpt. Harfimängija ja pianistina on ta oma teoseid ette kandnud ka ise, samuti esineb ta regulaarselt erinevatel improvisatsioonilise muusika üritustel.

Sissepääs kontserdile on tasuta! Sarja korraldavad koostöös Tallinna Keskraamatukogu ja MTÜ Kammermuusikud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.