"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jaak Madison osaleb vaatlejana Türgi põhiseaduse referendumil (0)
04. aprill 2017
Scanpix

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) Eesti delegatsiooni liige Jaak Madison osaleb 14.-17. aprillini vaatlejana Türgi põhiseaduse referendumil.

Madisoni sõnul on 16. aprillil toimuv referendum verstapostiks Euroopa Liidu ja Türgi suhetes. “Türgis on president Erdoğani eestvedamisel asutud taastama islamistliku riigikorda ning sellistes küsimustes nagu inimõigused, demokraatia ja kurdide enesemääratlemisõigus ollakse selgelt vähikäigul,” ütles Madison. “Kui referendumil leiab toetust plaan muuta põhiseadust, saab Türgist sisuliselt sultaniriik, kus praegune president Erdoğan omab ainuvõimu,” märkis Madison,vahendas BNS.

Madisoni sõnul võib põhiseaduse referendumi tulemus otsustada selle, kas Türgil on kunagi lootust liituda Euroopa Liiduga või mitte. “Sultaniriigil Euroopa Liidus kohta ei ole,” rõhutas Madison.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.