"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kontserdisari „Kammermuusikud linnas” toob kuulajateni muusikat Austraaliast ja Ameerikast (0)
05. aprill 2017
Scanpix

Esmaspäeval, 10. aprillil kell 17.30 toimub Tallinna Keskraamatukogu suures saalis (Estonia pst 8) sarjas "Kammermuusikud linnas" kontsert "Tervitustega Austraaliast ja Ameerikast". Esineb Tallinna Kammerorkestri keelpillitrio koosseisus Mari Targo (viiul), Karin Sarv (vioola) ja Andres Kungla (kontrabass).

Õhtu saab olema uudne ja väga mitmes mõttes eriline, kavas on Davidson, Crosmer, Noren, Schwindt, Proto loomingut. Keelpillitrio koosseisus viiul, vioola ja kontrabass on haruldane ning täiesti võimalik, et kõlab Eestis esmakordselt. Tallinna Keskraamatukogus toimuva kontserdi näol on tegu ansambli debüüdiga.

Kontserdil kõlavad teosed, mida Eestis kindlasti varem esitatud ei ole. Interpreedid on kava jaoks kokku otsinud palad kaugete maailmajagude heliloojatelt, keda Euroopas peaaegu ei tunta. Kõik lood on väga “noored”, värskeim teos pärineb aastast 2016. Kaasaegne helikeel on kohati põimitud džässi ja bluesi kõladega – on ju kontrabass ka klassikaline džässipill. Kontserdi kava on täis mängurõõmu, positiivsust ja energiat.

Viiuldaja Mari Targole meeldib seltskondlik musitseerimine, lihtsast duost sümfooniaorkestrini. Olgu rokk või polka, barokk või padumodern – kui muusikas leidub iva, mida publikuga jagada, on see seda väärt. Viiuldamist on Maril nii palju, et pillikastita väljub ta kodust vaid lastega mänguplatsile minnes.

Karin Sarv on särasilmne vioolamängija, kes on õppinud oma pilli Eestis, kuid täiendanud end erinevatel meistrikursustel ka piiri taga. Ta on mänginud pea kõigis Eesti orkestreis ning pidama jäänud Tallinna Kammerorkestrisse. Kammermuusika tervikuna meeldib Karinile väga ja sellega püüab ta tegeleda pidevalt. Vioolat mängib ta rõõmuga ning kirglikult.

Andres Kungla on oma keskmise pikkusega elu jooksul koos kontrabassiga suutnud läbi käia pea kõik Eesti ja Šoti orkestrid. Vabal ajal lahutab Andres meelt sauna, külma vee ja luulega.

Sissepääs kontserdile on tasuta! Sarja korraldavad koostöös Tallinna Keskraamatukogu ja MTÜ Kammermuusikud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.