"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Soome 100 kontserdil Vabaduse platsil esinevad kahe maa tähed (0)
05. aprill 2017
Scanpix

Soome 100. juubeli programmi peasündmus Eestis toimub 10. juunil Tallinnas Vabaduse väljakul, kus Soome ja Eesti muusikud esitavad kolme tunni jooksul erinevate aastakümnete hitte.

Soome 100 kontsert on esimene kord, kui laval esineb üheskoos nii palju Soome ja Eesti muusikuid – mitte ainult samal kontserdil, vaid nad ka laulavad koos, teatas Soome saatkonna pressiesindaja.

Teiste seas toob kontsert kokku Soome ja Eesti popmuusika legendid Tõnis Mägi ja Vesa-Matti Loiri. Eesti publikule on armastatud näitleja, koomik ja muusik Vesa-Matti Loiri tuntud juba 1970.-80. aastate Soome TVst. Kui hästi eestlased teda tegelikult tunnevad, tuli Loirile endalegi üllatusena, kui ta 2010. aastal PÖFF-il elutööpreemia sai. “Olin liigutatud, nähes inimeste reaktsioone. Mind peatati tänaval, inimesed olid sõbralikud, tänasid ja õnnitlesid,” meenutas Loiri.

Tõnis Mägi sõnul ootab ta kohtumist ja ühisesinemist tuntud Soome artistiga suure elevusega.

Kõik kontserdi tippartistid esitavad versioone üksteise lauludest ning laulavad ka koos. Lisaks esinevad kontserdil veel Eesti muusikud Chalice, Iiris, Mari Kalkun, Lenna, Jaan Pehk, Jüri Pootsmann, Stig Rästa ja Villu Tamme ning Petri Laaksonen, Paleface, Ronya, Scandinavian Music Group, Tuomo ja Ailu Valle Soomest.

Kontserdil saab kuulda tuntud laule. Programmi on valitud ühiseid lemmikuid, aga ka uusi hitte. Kontserdi produtsent Anna Laine Soome Instituudist lubab kõigile toredaid üllatusi. “Toome esile seda koostööd, mida Eesti ja Soome muusikud juba kaua on teinud, kuid nii mõnedki legendaarsed hitid on meie kontserdil esindatud üllatava esineja poolt või ootamatu nurga alt,” ütles Laine.

“Kontsert on toonud kokku ühist asja korraldama ka väga paljud Soome ja Eesti firmad. Ootame Soome 100 päevast meeldejäävat sõpruse pidu,” lisas Soome Instituudi juhataja Anu Laitila.

Kontserdist teevad otseülekande nii ETV kui ka Soome Yle Areena.

Tallinna linn kingib Soome juubeliaasta puhul 9.-10. juunil kõigile soomlastele võimaluse kasutada linna ühistransporti tasuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.