"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lossimuusika kontserdisari toob Eestisse kaks USA tippinterpreeti (0)
07. aprill 2017
Eesti Kunstimuuseum

13. aprillil Kadrioru kunstimuuseumis toimuval kontserdil esitavad muusikat viiest sajandist Elmira Darvarova ja Howard Wall (USA).

Lossimuusika kontsert pakub võimaluse kuulata mitmekülgset ja maailmas kõrgelt hinnatud viiuldaja Elmira Darvarovat. 3-aastasena viiuliõpinguid alustanud Darvarova soleeris esmakordselt orkestri ees juba 8-aastasena. Rahvusvahelistelt konkurssidelt mitmeid auhindu pälvinuna annab ta täna ise meistriklasse ning on Plovdivi rahvusvahelise kammermuusika konkursi ja Veronas toimuva Salieri-Zinetti konkursi žüriide president. Elmira Darvarova on olnud mitmete USA orkestrite kontsertmeister. Neist tähelepanuväärseim on kahtlemata Metropolitani ooperi sümfooniaorkester, kus ta oli esimene (ja seni ainus) naissoost kontsertmeister selle ajaloos.

Viiel kontinendil esinenud intepreet on lava jaganud selliste klassikamaailma suurkujudega nagu James Levine, Janos Starker, Gary Karr ja Pascal Rogé; tango- ja džässilegendide Octavio Brunetti, Fernando Otaro ja David Amramiga ning India klassikalise muusika virtuoosi Ustad Amjad Ali Khaniga. Darvarova on soleerinud paljude orkestrite ees nii USAs kui mujal, neist märkimisväärsemad on Viini Raadio sümfooniaorkester, Moskva Riiklik sümfooniaorkester ja Weimari Staatskapelle.

Metsasarvemängija Howard Wall liitus New York´i Filharmoonikutega 1994. aastal, olles enne seda mänginud Philadelphia, Phoenixi ja Denveri sümfooniaorkestrites. Ta kuulub Ameerika All-Stars sümfooniaorkestri koosseisu. Howard Wall on NY Sümfoonikute solistina esitanud Robert Schumanni Kontsertpala neljale metsasarvele nii New Yorgis kui orkestri kontsertreisidel Euroopas ja Lõuna-Ameerikas. Pühendunud kammermuusikuna astub ta sageli üles New Yorgi kammermuusika festivalil ja Delphinium Trio ning Amram Ensemble koosseisus, samuti duona koos oma naise, viiuldaja Elmira Darvarovaga.

Kontserdil on kaastegevad ka eesti muusikud Arvo Leibur, Toomas Nestor ja Aare Tammesalu.

Lossimuusika kontsert “Muusika viiest sajandist” algab neljapäeval, 13.04 kell 18.00.Täpsema info leiate SIIT.

Kontsert toimub koostöös Eesti Kontserdiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.