"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti Filharmoonia Kammerkoori esitab Schnittke ja Pärdi suurteoseid (0)
12. aprill 2017
Scanpix

13.-15. aprillini tulevad Tartu Pauluse kirikus, Tallinna Jaani kirikus ja Pärnu kontserdimajas ettekandele Alfred Schnittke Reekviem ja Arvo Pärdi "Miserere", esitajateks solistid, instrumentaalansambel ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor Tõnu Kaljuste juhatusel. 

Tõnu Kaljuste on kavasse valinud Pärdi ja Schnittke suurteosed, mis on seotud EFK sünniga. Kava koostamisel sai ta inspiratsiooni minevikusündmusest, kui 1976. aastal salvestas ta Estonia kontserdisaalis Alfred Schnittke Reekviemi, kuna vaimulikku muusikat ei olnud võimalik toona Moskvas esitada. Selleks kontserdiks pani ta kokku koori Eesti parimatest lauljatest, mida võib pidada EFK eelkäijaks.

Schnittke Reekviemil ja Pärdi “Misererel” on ka omavaheline sügavam seos, sest kaks heliloojat kohtusid Reekviemi salvestusperioodil ning Pärdile meeldis Schnittke Reekviemi orkestratsioon sedavõrd, et ta otsustas ka oma loodavas “Misereres” samu pille kasutada.Kontsert kuulub sarja “Peadirigendid”, millega EFK tähistab oma 35. hooaega.

Tõnu Kaljuste asutas Eesti Filharmoonia Kammerkoori 1981. aastal ning oli järgnevad 20 aastat selle kunstiline juht ja peadirigent. Tema käe all kujunes kammerkoorist maailmas üks hinnatumaid Eesti muusika esitajaid ning eelkõige Veljo Tormise ja Arvo Pärdi loomingu tutvustajaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.