"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hallemaa: Kohalik elu vajab tuge, Vabaerakonna seaduseelnõu on aga eeskätt poliitiline avaldus (0)
12. aprill 2017
Scanpix

Riigikogu lükkas täna tagasi Vabaerakonna esitatud seaduseelnõu, mille eesmärgiks oli kehtestada uus riiklik iga-aastane rahaline toetus kohaliku demokraatia tegevustoetuse näol. Keskerakonna fraktsiooni liikme Helmut Hallemaa sõnul ei aita esitatud eelnõu reaalselt kaasa kohaliku elu arengule ning on kahetsusväärselt vastuolus mitme täna kehtiva seadusega

“Vabaerakonna eelnõu puhul on paraku suuresti tegemist poliitilise avaldusega, mitte niivõrd seaduseelnõuga, ning ega seda eelnõu esitajad väga riigikogu suures saalis ja põhiseaduskomisjonis varjanudki,” tõdes mitmes kogukonna arendamisega tegelevas organisatsioonis tegutsemise kogemusega Hallemaa.

Poliitiku jaoks olid kõige suuremad probleemid eelnõu tegevustoetuse saajate ringi määratlevas ja tegevustoetuse eesmärgipärase kasutamise regulatsioone kehtestavas osas. “Kas eelnõu esitajad on sisu ikka tõsiselt analüüsinud ja kogu temaatika läbi kaalunud?” küsis Hallemaa. Tema sõnul on olukord, kui valimisliidu lagunemisel tegevustoetus jätkub ja edasi liigub, suhteliselt arusaamatu ja selgelt läbi analüüsimata ja läbi mõtlemata.

“Kohalik elu igas Eestimaa paigas vajab tõesti tuge, võimalusi ning seda tulebki toetada, leida selleks koos kohalike omavalitsustega meetmed ja ka vahendid,” märkis geograafist Riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Helmut Hallemaa, kes on igati nõus mõttega, et kohaliku kogukonna arengut tuleb toetada. Samas aga kahtles Hallemaa sügavalt, kas ja kuidas on ikka kohalikule elule selline vastuoluline ning mitme kehtiva seadusega mittehaakuv eelnõu kasulik. Riigikogu lükkas antud eelnõu 56 häälega tagasi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.