"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tüdrukutele mõeldud IT-päev murrab stereotüüpe (0)
19. aprill 2017
Scanpix

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituut koostöös Microsoftiga kutsub 22. aprillil Tartusse gümnaasiumiealistele tüdrukutele mõeldud IT-päevale. Teist aastat toimuva ürituse eesmärgiks on tutvustada tütarlastele ITd kui ühte võimalikku eriala ja karjäärivalikut.

Arvutiteaduse instituudi turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Mari Krusten rääkis, et IT-päeva eesmärgiks on tutvustada lähemalt eriala tütarlastele, kellel pole olnud võimalust sellega senimaani tutvust teha. “Tütarlastest õppurite osakaal arvutiteaduse õppekavadel on viimastel aastatel langenud, mis võib olla seotud sellega, et eriala peljatakse sellest tegelikult täpsemalt teadmata. Tahame näidata, et ITs edukaks saamisel on kõigil võrdsed võimalused, olenemata soost või varasemast hariduslikust taustast,” rääkis Krusten.

IT-päeva keskmes on praktilised töötoad, kus saab ise proovida koodikirjutamist programmeerimiskeeles Python ning õppida oma veebilehte looma. Lisaks räägivad oma kogemustest IT-ga informaatika magistrant Annett Saarik ning ettevõtte Mooncascade tarkvaraarendajad Anna Bilmaijer ja Anneli Mutso. Pärast töötubasid saab teha tutvust ka TÜ arvutiteaduse instituudi arvutigraafika ja virtuaalreaalsuse labori tegemistega.

IT-päev toimub Tartus, Ülikooli 17 (TÜ peahoonest üle tee). Osalemine on tasuta, registreerunutele pakutakse ka lõunat. Osalemine ei eelda varasemat kokkupuudet programmeerimisega, peamine on huvi ja tahtmine IT valdkonnaga lähemalt tutvust teha.

Registreerumine ja lisainfo: http://programmeerimine.ut.ee/.

6. mail toimub Tartu ülikoolis kuus tundi kestev praktilise küberturvalisuse töötuba, kuhu on osalema oodatud kõik huvilised.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.