"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nädala pärast saab õpilasmalevasse kirja panna! (0)
24. aprill 2017
Scanpix

Järgmisel teisipäeval algab Sihtasutuse Õpilasmalev kodulehel malevarühmadesse registreerumine. 13–19 aastastel aktiivsetel ja töökatel Tallinna koolinoortel on valikus ligi 50 rühma nii Tallinnas kui üle terve Eesti.

Kokku on pakkuda ligi 1000 malevakohta.

SA Õpilasmalev juhataja Ott Väli sõnul on suuremad malevarühmade tööandjad sel aastal Circle K, Olerex, Rimi Eesti, Hillar Lillo Joosepi talu ja peaaegu kõik Tallinna linnaosavalitsused. Lisandunud on ka uusi tööandjaid/koostööpartnereid. Mitmed neist on tegevad kultuuri ja turismi valdkonnas. Näiteks saab suvel näha Setomaa rühma tegutsemas Kiiova käsitüü ja kultuuri talos, Preeriakoja rühma töö toimub aga Eesti võtmes indiaanikülas.

“Sel suvel jätkame 2016. aastal esmakordselt katsetatud riigikaitse teemarühmadega,” rääkis Ott Väli. “Koostöös Kaitseministeeriumiga ja MTÜ-ga Riigikaitse Rügement saavad osad linnasisesed malevarühmad lisaks töökogemusele teadmisi ka riigikaitsest ning proovida välilaagris metsaelu.”

Malevarühmade nimekirjaga ja üksikasjadega (aeg, töö, vanus jne) saab tutvuda SA Õpilasmalev kodulehel http://www.malev.ee. Kindlasti soovitatakse tutvuda ka registreerimise meelespeaga! SA Õpilasmalev tuletab meelde, et registreerimine käib kiiruse põhimõttel – kes ees, see sees. Seetõttu tasub noortel eelnevalt endale otsida sobiv rühm ja ka varuvariant. Samuti tuleb olla valmis täitma motivatsiooniküsimustikku.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.