"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Anni Ermel ja Kamilla Velikopolje said Euroopa taekwon-do meistriteks (0)
02. mai 2017
Scanpix

Eesti taekwon-do sportlased hoiavad kindlalt oma positsiooni Euroopa tugevaimate meeskondade seas. Äsja lõppesid ITF versiooni taekwon-do Euroopa meistrivõistlused Inglismaal Liverpoolis, kust Eesti koondis toob koju kaks kulda, kaks hõbedat ja viis pronksmedalit. 

Võistlustest võttis osa enam kui 800 osalejat 32-st riigist.

“Viimastel aastatel saavutavad tiitlivõistlustel meie sportlased stabiilseid tulemusi. Sammas korraga kahte kuldmedalit võitsime viimati ainult aastal 2010 Itaalias toimunud EMlt. Käesoleval aastal aga toome koos medalitega koju õiguse läbi viia 2018.a. taekwon-do Euroopa Meistrivõistlused Tallinas!” ütles Eesti Taekwondo Liidu president Mihhail Kõlvart.

Tallinna tüdruk Anni Ermel tuli Euroopa meistriks üle 70 kilogrammi kaaluvate noorte vanusekategoorias. Eelmisel aastal toimunud Euroopa taekwon-do meistrivõistlustel Thessalonikis (Kreeka) võitis Ermel samuti kulda.

Tublilt esinesid Pärnu taekwon-do klubi esindajad Kamilla Velikopolje ja Anette Russ, kes võtsid juunioride vanuseklassis kuni 52 kilogrammi kaaluvate tüdrukute seas kaksikvõidu. Kamilla Velikopolje krooniti Euroopa meistriks ja finaalvõitluses klubikaaslasele kaotanud Anette Russ sai väärika hõbemedali omanikuks.

Ilja Makarov võitis juunioride klassis kompleksharjutustes hõbemedali. Vladislav Žarov võitis täiskasvanute seas kuni 71 kilogrammi kaaluvate klassis pronksi. Samuti võitis pronksi Danila Subatšjus kuni 57 kilogrammi kaaluvate juunioride klassis. Tublilt on esinenud Aleksandra Andrejeva, kes võitis alla 40 kilogrammi kaaluvate laste vanuseklassis pronksi. Viimane pronksmedal tuli meeskonna sparringus täiskasvanute seas.

Anni Ermel, Martin Stihharev, Ilja Makarov ja Vladislav Zarov on ühtlasi Tallinna Spordikooli sportlased.

Eesti koondise medalisaak:
1. Anni Ermel (junior, 70+ kg) kuld medal. Treener – Kazbulat Šogenov.
2. Kamilla Velikopolje (juunior, kuni 52 kg) kuld medal. Treener – Robert Trofimov.
3. Anette Russ (juunior, kuni 52 kg) hõbe medal. Treener – Robert Trofimov.
4. Ilja Makarov (juunior, kuni 63kg) pronks medal, kompleksharjutused – hõbe medal. Treener – Maksim Dmitrijev.
5. Vladislav Žarov (täiskasvanud, kuni 71kg) pronksmedal. Treener – Mihhail Kõlvart
6. Danila Subatšjus (juunior, kuni 57 kg) pronksmedal.  Treener – Kazbulat Šogenov.
7. Aleksandra Andrejeva (lapsed, alla 40 kg) pronksmedal. Treener – Kazbulat Šogenov.
8. Aleksandr Antonov, Martin Stihharev, Vladislav Žarov, Vjatśeslav Iśtśik, Nikita Tśistjakov (Meeste meeskonna sparring, täiskasvanud) pronksmedal, treener Mihhail Kõlvart.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.