"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
"Lumivalgeke" ja eesti filmimuusika multimeediarakendusel Rahvusraamatukogus (0)
03. mai 2017
Scanpix

Teisipäevast, 2. maist on Rahvusraamatukogu fuajees avatud MuPoP näitus, mis tutvustab üht Eesti Rahvusraamatukogus säilitatavat raamatuillustratsiooni koos helisalvestistega.

Rakendus on välja töötatud Amsterdamis asuvas ettevõttes Noterik, mis on spetsialiseerunud multimeediarakendustele.

Valik langes Siima Škopi originaalillustratsioonile “Lumivalgeke”. Helikujunduses kasutatakse eesti filmimuusikat. Iga muusikapala on sobitatud illustratsiooni karakterite ja objektidega. Siin saavad kokku nostalgiline ja hariduslik aspekt. Noorematele külastajatele on väga oluline tutvustada ja teadvustada, millist ilusat filmimuusikat on tuntud eesti heliloojad kirjutanud. Rakenduses on kasutatud helifaile tuntud eesti filmidest “Karoliine hõbelõng”, “Nipernaadi”, “Mehed ei nuta”, “Siin me oleme”, “Hukkunud Alpinisti hotell”, “Nukitsamees”, “Kevade” jt.

Rahvusraamatukogu digitaalarhiivis DIGAR on vaadeldavad ka paljud teised raamatuillustratsioonid. Ühtlasi on kõik külastajad teretulnud originaalide ja helisalvestistega tutvuma 8. korruse kunsti- ja muusikasaali.

Näituse koostasid Rena Tüür ja Katre Riisalu kunstide teabekeskusest.

Näitusega tähistame ka laste ja noorte kultuuriaastat. 31. maini on 5. korruse lugemissaalis väljas Siima Škopi originaalillustratsioonid muinasjutule “Okasroosike”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.