"Kõik head või halvad asjad maailmas on kiiksuga inimeste tehtud."

Urmas Sõõrumaa, ärimees
Tasuta kevadkontserdid pakuvad linlastele rõõmsaid muusikaelamusi (1)
04. mai 2017
Scanpix

Tasuta kevadkonsertite hooaeg on seoses maikuu tulekuga linlastele taaskod kättesaadavad. Erinevates linnaosades mängivad tuntud klassikamuusikud teoseid barokiajastust neegrispirituaalideni. 

Reedel, 5. mail kell 17 toimub Nõmme muuseumis, Nõmme raudteejaama hoones, Jaama 18 klassikakontsert “Muusikat Nõmme kevadesse”. Esinevad pianist Kirill Lissijenko, laulab bariton Harald Weiler ja klaveril saadab Anneli Merelaid. Kavas on kammermuusika barokiajastust 19. sajandi klassikani. 

Kolmapäeval, 10. mail kell 18 aga toimub klassikakontsert pealkirjaga “Klassikat meeshäälele ja klaverile ,suurtükitornis Kiek in de Kök´is. Kontserdil mängivad klaveril Kirill Lissijenko, laulab Harald Weiler ja kontsertmeister on Anneli Merelaid.

Kolmapäeval, 17. mail kell 18 toimub tasuta kevadkontserdite sarja kolmas kontsert Kadriorus, Tammsaare majamuuseumis. Laulja Harald Weiler esitab nii barokiajastu aariaid kui ka Harry Burleigh seades neegerspirituaale. Pianist Kirill Lissijenko esitab Mozarti, Liszti ja Chopini tuntumaid klaveripalu. Lauljat saadab klaveril Anneli Merelaid.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

inimkonnale
5. mai 2017 04:34
Peetruse teine kiri 1:Tervitus 1 Siimeon Peetrus, Jeesuse Kristuse sulane ja apostel - neile, kelle osaks on saanud meie omaga sama kallis usk meie Jumala ja Päästja Jeesuse Kristuse õiguse läbi: 2 Armu ja rahu saagu teile rohkesti Jumala ja Jeesuse, meie Issanda tundmise kaudu! Üleskutse pühale elule 3 Tema jumalik vägi on meile kinkinud kõik, mis on vajalik eluks ja vagaduseks, tema tundmise kaudu, kes meid on kutsunud omaenese kirkuse ja väärikusega. 4 Sel viisil on meile kingitud kõige kallimad ja suuremad tõotused, et te nende kaudu võiksite põgeneda kaduvusest, mis valitseb maailmas himude tõttu, ja saada jumaliku loomuse osaliseks. 5 Just seepärast te peategi olema kõigiti valmis arendama oma usus voorust, vooruses tunnetust, 6 tunnetuses kasinust, kasinuses kannatlikkust, kannatlikkuses vagadust, 7 vagaduses vennalikkust, vennalikkuses armastust, 8 sest kui teil seda kõike on, ja veel rikkalikult, siis te ei jää laisaks ega viljatuks meie Issanda Jeesuse Kristuse tundmises; 9 kuid kellel seda pole, on pime ja lühinägelik; ta on unustanud, et on puhastatud oma endistest pattudest. 10 Seepärast, vennad, olge veelgi innukamad kindlustama oma kutsumist ja äravalimist, sest kui te seda teete, ei väärata te iial. 11 Sest nõnda võimaldatakse teile takistamatu sissepääs meie Issanda ja Päästja Jeesuse Kristuse igavesse kuningriiki. Prohvetite ja apostlite tunnistus 12 Seepärast ma tahan teile kõike seda üha meelde tuletada, kuigi te seda küll teate ja olete kinnitatud teile antud tões. 13 Ma pean aga õigeks teid meenutamise abil virgutada, niikaua kui ma olen selles telgis, 14 teades, et mu telgi mahavõtmine on varsti käes, nagu ka meie Issand Jeesus Kristus on mulle seda teatanud. 15 Aga ma tahan hoolt kanda, et teie igal ajal ka pärast minu lahkumist võiksite neid asju mäletada. 16 Meie Issanda Jeesuse Kristuse väge ja tulemist ei ole me teile teatanud mingeid targutavaid müüte jäljendades, vaid me oleme tema suurust näinud oma silmaga. 17 Sest ta sai au ja kirkust Jumalalt Isalt, kui ilmvõrratult kirkuselt kostis talle hääl: „See on minu armas Poeg, temast on mul hea meel!” - 18 Ja seda häält me kuulsime tulevat taevast, kui me olime koos temaga pühal mäel. 19 Ja nii on meil midagi kindlamat prohvetisõnast ja te teete hästi, kui panete tähele seda nagu lampi, mis paistab hämaras paigas, kuni päev hakkab hahetama ning koidutäht tõuseb teie südameis. 20 Seda mõistke esmalt, et ühtki prohvetiennustust Pühakirjas ei või omapäi seletada, 21 sest iialgi pole ühtegi prohvetiennustust esile toodud inimese tahtel, vaid Pühast Vaimust kantuina on inimesed rääkinud, saades sõnumi Jumala käest.