"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Keskerakonna juhatus keelas fraktsiooni liikmetel usutlused Sputnikule (3)
10. mai 2017
Scanpix

Keskerakonna juhatus otsustas kolmapäeval peetud koosolekul keelata oma riigikogu fraktsiooni liikmetel intervjuude andmise Vene propagandakanalile Sputnik.

“See oli peaministri soov ja palve,” ütles Keskerakonna juhatuse liige ja riigikogu saadik Olga Ivanova kolmapäeval BNS-ile. Sputnikuga suhtlemise teema vallandus teisipäeval, 9. mail, kui Ivanova andis kaitseväe kalmistul pronkssõduri juures Sputnikule intervjuu.

Ivanova ütles BNS-i küsimusele tema edaspidise käitumise kohta, et “eeldatavasti ei anna” ta enam Sputnikule intervjuusid. “Te ei ole ju näinud minu intervjuud Sputniku portaalis praegu, eks ju,” lisas ta.

Samas heitis Ivanova erakonna esimehele Jüri Ratasele ette vähest suhtlemist erakonnakaaslastega, kellega tema sõnul pole Sputnikuga suhtlemise teemal varem selgesõnalist kokkulepet tehtud.

“See ongi probleem, et siis, kui tekkis Mailis Repsiga see küsimus, siis see oli meil põgusalt jutuks fraktsioonis. Peaminister rõhutas, et valitsuse liikmed ei anna (Sputnikule) intervjuusid. Kordagi ei olnud sellest juttu, et erakonnakaaslased, fraktsiooni liikmed, Tallinna linnavolikogu fraktsiooni liikmed, ülejäänud Eesti linnade ja kohalike omavalitsuste liikmed ei anna Sputnikule intervjuusid. Sellest ei ole kunagi juttu olnud ja konsensuslikku kokkulepet fraktsioonis meil ka ei ole,” rääkis Ivanova.

“Seda ma ütlesin Jürile ka eile, kui ta mulle helistas, et mispärast me peame midagi eeldama – [ta] peab lihtsalt meiega rääkima! Ehk siis, kui ma oleks sinna [pronkssõduri juurde] läinud ja meil oleks tõesti selleks ajaks olnud vaikne kokkulepe, et jah tõepoolest me ei anna Sputnikule intervjuud, siis ma ei oleks andnud Sputnikule intervjuud,” ütles Ivanova.

Peaminister Ratas mõistis teisipäeval ootamatult jõuliselt hukka oma erakonnakaaslase Ivanova intervjuu Vene propagandakanalile Sputnik. “Viimasel ajal on vaenulik propaganda ja mõjutustegevus demokraatlike ühiskondade vastu muutunud järjest jõulisemaks ning näeme sellest märke mitmel pool maailmas. Seda kahjuks ka Eestis,” kirjutas Ratas sotsiaalmeedias. “Sputnik ei ole sõltumatu meedia, vaid propaganda tööriist, mis ei järgi head ajakirjandustava, vaid avaldab edastatud sõnumeid sageli poolikul või kallutatud kujul. Euroopa Parlament on nimetanud Sputnikut oma resolutsioonis „pseudouudisteagentuuriks“,” rõhutas Keskerakonna esimees Ratas.

“Olen korduvalt rõhutanud, et just neil põhjustel ei anna valitsuse liikmed ega riigiasutused Sputnikule intervjuusid. Edastasin täna telefonikõnes selle sõnumi ka riigikogu liikmele Olga Ivanovale,” lisas Ratas teisipäeva pärastlõunal tehtud postituses.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaba vaatleja
10. mai 2017 19:34
Naeruväärsed tegelased.
oi-oi
10. mai 2017 18:06
Keskerakonna juhatus pole ju pädev, vähemalt Simson ja Karilaid tõlgendasid juhatuse otsuseid mittemillekski;) ja miks siis teisedki peaksid?????????????????
nõus
10. mai 2017 21:16
ühtse venemaaga lepingut ei maksa unustada. vähemalt Ivanova täidab seda nagu peab.