"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Linnatransport tähistab bussiliikluse 95. aastapäeva suure peoga (0)
18. mai 2017
Arhiiv

Kõik suured ja väikesed bussisõidusõbrad on oodatud 23. mail Vabaduse väljakule, kus näidatakse nii moodsaid kui ka ajaloolisi sõidukeid. Esinevad Karl Madis ja C-Jam.

Teisipäeval, 23. mail tähistab Tallinna Linnatranspordi AS kell 13.00 Vabaduse väljakul algava rahvapeoga linnas regulaarse bussiliikluse alustamise 95. aastapäeva.

Tallinna Linnatranspordi AS juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul meenutab bussiliikluse aastapäev meile ühistranspordi tähtsust linna arengus. „Buss on jäänud läbi aegade tallinlaste soosituimaks liikumisvahendiks. Vaadates tagasi ajalukku, oskame hinnata neid positiivseid muutusi, mida bussitransport on üheksa ja poole kümnendi jooksul läbi teinud. Teekond esimesest, end vaevu Tartu maantee tõusust üles vedanud Daimlerist tänapäevaste hübriidide ja Euro 6 saastenormidele vastavate MAN-i linnaliinibussideni on muljetavaldav. Tasuta ühistranspordi maailmapealinnal Tallinnal on, mille üle uhkust tunda,“ lisas Tamm.

22. mail 1922 sai ettevõtja Fromhold Kangro Tallinna linnavalitsuselt loa viie regulaarse bussiliini avamiseks. Esimene buss, milleks oli Saksamaalt toodud pruugitud Daimler, sõitis Vene turult Tartu maantee kaudu Lasnamäe veerule sama aasta 27. mail.

Vabaduse väljaku rahvapidu algab 23. mail kell 13.00 busside esitlusega, kus saab tutvuda nii moodsate kui ajalooliste sõidukitega. Esindatud on ka Volvo elektribusside tulevik. Kell 14.00 algab vabaõhulaval Karl Madise kontsert. 15.00 astub rahva ette ansambel  C-Jam.

Peole on oodatud kõik bussisõidusõbrad väikelastest seeniorideni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.