"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kosmosesatelliit TTÜ100 viib laulupeolaulu kosmosesse (0)
23. mai 2017
ttu.ee

XII noorte laulupeo "Mina jään" kunstiline toimkond valis välja kaheksa suvisel peol kõlavat laulu, millest avalikul hääletusel valitud üks laul saadetakse TTÜ100 satelliidiga kosmosesse.

Nende kaheksa laulu hulgas on nii laulupidude klassikat kui ka sel suvel esmakordselt kõlavat uudisloomingut. “Nüüd palume, et inimesed oma sõna sekka ütleks ja oma lemmiku poolt hääle annaksid. Selleks tuleks lood läbi kuulata ja mõelda, milline neist võiks kaugetele galaktikatele kõige kaunimal viisil Eestist laulda,” ütles XII noorte laulupeo peadirigent Heli Jürgenson. Oma hääle saab lemmikloole anda kuni 25. maini XII noorte laulu- ja tantsupeo kodulehel

Kui valik on tehtud, salvestatakse Eesti rahva lemmiklaul TTÜ100 ning ESTCUBE-2 mällu ning lennutatakse 2018. aastal avakosmosesse. TTÜ Mektory satelliidiprogrammi juhi Rauno Gordoni sõnul teevad satelliitide meeskonnad EV100 programmi raames koolidele üle Eesti ka töötubasid, mille tulemusel ehitatakse satelliitside vastuvõtjad. “Nendega on võimalik laulupeo kosmoselaul maa peal olles kinni püüda ning taasesitada,” ütles ta. Laulude lennutamine kosmosesse on Eesti satelliitide kingitus Eesti rahvale EV100 programmi raames.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.