"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Narkootikumide kasutamisest tingitud surmade arv kasvas (3)
23. mai 2017
Scanpix

Tervise Arengu Instituudi surma põhjuste registri andmetel oli Eestis eelmisel aastal 15 276 surmajuhtu, mida on 0,4 protsenti vähem kui aasta varem. Üle poole kõikidest surmadest oli põhjustatud vereringeelundite haigustest. Narkoainete kasutamisest tingitud surmade arv seevastu kasvas 88 juhult 114-le uute ohtlike fentanüülide turule ilmumise tõttu. Otseselt alkoholist tingitud surmade arv vähenes.

Üle poole kõikidest surmadest – 8006, oli põhjustatud vereringeelundite haigustest, mis viisid meie seast 3253 meest ja 4753 naist.

Surmapõhjustena järgnesid pahaloomulised kasvajad, millesse suri 3760 inimest, ning õnnetusjuhtumid, traumad ja mürgistused, mille tõttu suri 868 inimest – 648 meest ja 220 naist.

Neljandal kohal olid seedeelundite ja viiendal hingamiselundite haigused, mis põhjustasid vastavalt 627 ja 554 surma. Võrreldes eelnenud aastaga on juhtude arv ja kordajad 100 000 elaniku kohta vähenenud kolmes suuremates surmapõhjuste gruppides.

Narkoainete kasutamisest tingitud surmade arv seevastu kasvas 88 juhult 114-le uute ohtlike fentanüülide turule ilmumise tõttu. Otseselt alkoholist tingitud surmade arv vähenes 495-st 465-le, sealhulgas alkoholimürgistuste arv 118 juhult 97-le.

Surma põhjuste registri andmed 2016. aastal surnute surmapõhjuste kohta on avaldatud Tervise Arengu Instituudi tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

ants
23. mai 2017 15:02
Mind paneb imestama nende lollid eestlased , kelle jaoks mängib Venemaa kaart.
mnjah
23. mai 2017 13:44
keskerkonna valitsusse tulek mõjub kõigile halvasti.
Nojah
23. mai 2017 12:50
See arv on kogu aeg suur olnud, kuna eelmised valitsused ei pööranud sellele tähelepanu. Olime kogu aeg halbade asjade poolest esireas ja heade pooles viimaste hulgas. Tegeldi peamiselt oma võimu säilitamisega, vihavaenu õhutamisega ja sõjamängudega olematu vaenlase vastu. Brüsselis tegutsevad meie saadikud peamiselt võõraste riikide siseasjadesse oma nina toppimisega ja see, mis toimub kodumaal neid ei huvita. Brüsseli tegelased lasid kontrollimatult põgenikud riikidesse, aga sellest ei räägita, peamine tegevus on vihavaenu õhutamine Venemaa vastu.