"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Trump: USA ei hülga kunagi oma sõpru (1)
25. mai 2017
Scanpix

USA president Donald Trump lubas neljapäeval NATO peakorteris, et Ühendriigid ei hülga kunagi oma sõpru.

“Selle tseremoonia keskmes on mälestamine ja kindlameelsus. Nii, nagu tükk Berliini müürist sümboliseerib meie ideaalide triumfi totalitaarse kommunismi ideoloogia üle, on tükk New Yorgi Maailma Kaubanduskeskusest valus meeldetuletus endiselt eksisteerivast barbaarsest kurjusest, millele me peame üheskoos vastu astuma ja alistama,” sõnas Trump, avades Brüsselis uues NATO peakorteris 11. septembri terrorirünnakute ohvritele pühendatud memoriaali.

Enne teda oli Saksa kantsler Angela Merkel avanud kõrval paikneva Berliini müüri memoriaali.

See moondunud metallitükk meenutab meile ka seda, mis püsib igavesti, lausus Trump. “Meie rahvaste vaprus, otsusekindluse tugevus ja meid kokku siduvad kohustused ja pühendumus. Me ei unusta kunagi kaotatud elusid, hülga sõpru, kes meie kõrval seisid, ega löö vankuma otsustavuses alistada terrorism ja saavutada kestev julgeolek, õitseng ja rahu,” sõnas USA president.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

sõbrad ja terroristid
26. mai 2017 06:23
Teatavasti New Yorgi rünnaku korraldasid saudid bin Ladeni juhtimisel tegemist tegelt USA vähemalt teat struktuuride vanade ja igat läbiproovitud sõpradega. Kui muidugi see termin "sõbrad" siin sobilik. Kuid tegelikult ikkagi pikki aastaid koos sõditud Afgaanis ja tegelikult sõditakse nüüdki vahel siis lahus ja vahel koos. Just alles viidi läbi järjekordne aktsioon Tora Boras, järjekordselt ei midagi uut kõik nagu ennegi.