"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kalevi staadioni arhitektuurivõistluse võitis Kontekst ab (0)
29. mai 2017

Võistluse võitis ideekavand "Katel", mille autorid on Karli Luik, Johan Tali ja Martin McLean arhitektuuribüroost Kontekst ab OÜ.

Eesti Arhitektuurimuuseumis kuulutati neljapäeval pidulikult välja Kalevi staadioni arhitektuurikonkursi tulemused. Võistluse võitis ideekavand “Katel”, mille autorid on Karli Luik, Johan Tali ja Martin McLean arhitektuuribüroost Kontekst ab OÜ. Staadioni ehituse esimene etapp, millega renoveeritakse staadion ja rajatakse uued tribüünid ning pealtvaatajate kohtade arv suureneb 15 000-ni, valmib 2019. aasta laulu- ja tantsupeoks. “Usun, et töö oli võistlejatele paras pähkel. Tegemist on monumentaalse rajatisega mitte ainult kalevlaste ja rahvatantsijate, vaid kogu Eesti rahva jaoks,” sõnas žürii esimees Aleksander Tammert. 

Kokku laekus 11 tööd. “Võidutöö oli oma maastikulise lahenduse poolest kõige tugevam,” rääkis arhitektide liidu president Katrin Koov. “Voolavat pargimaastikku tasakaalustavad selge joone ja ajatu arhitektuuriga mahud, loovad rahvusstaadionile sobivalt väärika keskkonna.”

Žürii hinnangul pakkusid ideekavandi autorid välja ka võistluse elegantseima tuletorni, mille žürii soovitab ellu viia juba esimeses ehitusjärgus.

Žüriisse kuulusid veel Soome arhitekt Samuli Woolston, Eesti arhitektid Raine Karp ja Andres Alver, Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd ning kultuuriministeeriumi ja ühtlasi ka Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA esindaja Andi Einaste.

II koha pälvis Kadarik Tüür Arhitektide kavand “SÜLEM”, III koha büroo Arhitekt11 töö “Hiieloo”.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.